OnePlus stapt in cryptocurrency

OnePlus stapt in cryptocurrency
Blockchain meets never settle.

OnePlus is nog een relatief jonge speler op de smartphonemarkt. De OnePlus One, eerste flagship killer van het bedrijf, is nog maar vier jaar oud. Door de combinatie van high-end specs in een toestel met een scherpe prijs heeft de Chinese telefoonmaker kunnen uitgroeien tot het bedrijf dat we vandaag de dag kennen. Hoewel Carl Pei en zijn trawanten druk bezig zijn om de OnePlus 6 te lanceren, hebben ze kennelijk ook nog tijd voor andere zaken.

Op YouTube is een video verschenen onder de noemer ‘Change is coming’. Een paar tellen nadat je op play hebt gedrukt, verschijnt de slogan ‘Blockchain meets never settle’ in beeld, waarvan de tweede helft slaat op de lijfspreuk van OnePlus. In de clip vertelt oprichter en CEO Carl Pei over zijn bedrijfsfilosofie. “We hebben OnePlus niet alleen opgericht om een betere smartphone te introduceren. We wilden de manier waarop mensen interacteren met hun telefoon veranderen”, zo vertelt de topman.

“Nu hebben we onze zinnen gezet op een nog grotere uitdaging. We willen een van de meest fundamentele elementen in ons dagelijks leven veranderen: geld.” Terwijl Pei dit zegt zien we een bitcoin-achtige munt met het logo van OnePlus ronddraaien. De video eindigt met de boodschap dat we op 30 maart meer te horen krijgen over de plannen van OnePlus.

1 april
Moeten we dit serieus nemen? Waarschijnlijk niet. Net als zo veel techbedrijven heeft OnePlus de traditie om ons voor de gek te houden. 1 april is immers in aantocht. Zo lanceerde het bedrijf afgelopen jaar zogenaamd OnePlus Dash Energy Drink. En in 2015 zou OnePlus plannen hebben om een mini drone te lanceren. De grap bleek zo succesvol dat deze drone daadwerkelijk korte tijd te koop was in de webshop van de fabrikant. Wellicht is het voornemen om met een eigen cryptocoin te komen eveneens een 1 aprilgrap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *