Officieel: Tesla’s nieuwste generatie zonnepanelen

Officieel: Tesla's nieuwste generatie zonnepanelen
Volgens Elon Musk zijn ze gemakkelijk te installeren.

Tesla doet naast het bouwen van elektrische auto’s nog veel meer. Bijvoorbeeld het aanbieden van zonnepanelen. Elon Musk heeft nu de volgende generatie zonnepalen aangekondigd. We zijn inmiddels aangekomen bij de derde generatie.

De structuur van de zonnepanelen is anders, het lijkt een beetje op zwart glas. De Tesla-topman stelt dat het installeren van de zonnepanelen slechts acht uur in beslag neemt. Het zonneglas dat Tesla gebruikt is zeer sterk. Je hoeft dus niet bang te zijn bij een heftige hagelbui of een storm waar grote takken van bomen op je dak kunnen vallen. Het glas is stevig genoeg om zulke aanvaringen te kunnen doorstaan.

Sinds gisteren is het mogelijk om in de VS een pre-order te plaatsen. In de Verenigde Staten beginnen de prijzen ongeveer bij 33.950 dollar. Die prijs is een richtprijs, want belastingvoordelen in de VS zijn al opgenomen in deze prijsopgave. De Solar Roof vervangt traditionele dakpannen en voorziet je gehele huis van zonnepanelen. Elon Musk heeft ambities om zijn product ook buiten de VS op de markt te gaan brengen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *