Officieel: dit is de Raspberry Pi 4

Officieel: dit is de Raspberry Pi 4
De kleine computer kost slechts een paar tientjes.

Uit het niets komt de Raspberry Pi Foundation vanmorgen met de aankondiging van een nieuw model, de Raspberry Pi 4. Het computertje heeft onder meer een nieuwe processor en meer werkgeheugen gekregen. En dat alles voor een bedrag van enkele tientallen dollars.

De Raspberry Pi 4 komt met een 1.5GHz quad-core 64-bit ARM Cortex-A72 processor. Het werkgeheugen begint bij 1 GB en is uit te breiden naar 2 of 4 GB. Er is ondersteuning voor Dual-band 802.11ac draadloos internet, Bluetooth 5.0 en er is een Gigabit Ethernet aansluiting aanwezig. Daarnaast kun je de computer tegelijkertijd aansluiten op twee 4K-schermen. In de praktijk is de nieuwe Raspberry Pi 4 tot wel drie keer krachtiger in vergelijking met zijn voorganger.

De computer komt met twee USB 3.0 poorten, twee USB 2.0 poorten en twee micro-HDMI poorten die een 4k resolutie ondersteunen. Uiteraard is het nieuwe model compatibel met oudere Raspberry Pi modellen. De prijs begint bij 35 dollar. Het model daarboven kost 45 dollar en het voorlopige topmodel scoor je voor 55 dollar. De Raspberry Pi 4 is vanaf heden verkrijgbaar. Onderstaande video presenteert de Raspberry Pi 4 aan het publiek.

[gv data=”sajBySPeYH0″][/gv]

Eén reactie

  1. Leuk om te vermelden zou zijn welke video en audio codecs hij hardwarematig ondersteund.
    De Pi3 is veel gebruikt voor Kodi en andere video mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *