Nieuwe poging van WhatsApp om geld aan jou te verdienen

Nieuwe poging van WhatsApp om aan jou geld te verdienen

Nieuwe poging van WhatsApp om geld aan jou te verdienen
Reuters

Tsja, de berichtendienst is ook een commercieel bedrijf. En daarvoor heeft WhatsApp iets nieuws gevonden om aan jou geld te verdienen.

Facebook heeft WhatsApp al een tijd geleden overgenomen voor een giga- bedrag. Namelijk 19 miljard dollar, en dan moet er na verloop van tijd natuurlijk wel wat geld binnenkomen om deze investering te verantwoorden. Eerder is dit geprobeerd door advertenties te plaatsen in de chats. Dit was nog een probeersel, maar is snel gesneuveld. Niemand zat er op te wachten en de weerstand was groot. Nu proberen ze het weer met iets nieuws.

WhatsApp zou geld willen verdienen

Reuters bericht over de nieuwe toepassing. Meerdere andere apps en websites hebben het al: een bedrijvengids. Maar nu springt ook WhatsApp erop. Op dit moment is het bedrijf de functie aan het testen in Brazilië. In de functie worden alle bedrijven opgenomen die bij WhatsApp een bedrijfsaccount hebben.

Dus de pizzabakker, maar ook bijvoorbeeld Shell. Als gebruiker van de dienst zie je straks een nieuw tabje. Deze heet ‘bedrijven in de buurt’. Om het makkelijker te maken een bedrijf te vinden worden ze onderverdeeld in groepen. Natuurlijk heb je ook de mogelijkheid om specifiek gelijk naar een bedrijf te zoeken. Beetje Google Maps waar je ook bedrijven kan zien en vinden. Geld verdienen ze doordat (betalende) bedrijven sneller gevonden kunnen worden. Wellicht verzinnen ze hiernaast nog meer mogelijkheden.

Gegevens

Om weer veel commotie te voorkomen zegt WhatsApp dat het de locatiegegevens van de gebruiker niet deelt. Dit zou natuurlijk heel fijn zijn voor bedrijven, maar helaas. Tussen neus en lippen door vertelt de berichtendienst dat ze niet uitsluiten dat er in de toekomst toch nog advertenties komen. Deze zouden dan in de chats moeten komen. De deur staat dus nog steeds op een kier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *