Nieuwe autoshow van Jeremy Clarkson wordt gefilmd in 4K

Nieuwe autoshow van Jeremy Clarkson wordt geschoten in 4K
Toevallig ergens een 4K-televisie rondslingeren en groot fan van Jeremey Clarkson? Dat komt goed uit.

Nadat Jeremey Clarkson eerder dit jaar een Top Gear-producent in het gezicht mepte besloot de BBC zijn contract niet te verlengen, waardoor de gevierde autojournalist onvermijdelijk op straat kwam te staan (hij had zijn laatste waarschuwing immers al gehad van de BBC moralfags). Echt lang op een nieuwe gig hoefde hij niet te wachten, want naar verluidt stonden streaming diensten voor hem – en zijn collega’s die eveneens opstapten bij de Britse omroep – in de rij met een nieuw autoprogrammascript.

Jeremy Clarkson, James May en Richard Hammond tekenden uiteindelijk bij Amazon, dat volgens FT $250 miljoen (€227 miljoen) op tafel legde voor drie seizoenen autotainment, bestaande uit 36 afleveringen. Het immense productiebudget – ruim het dubbele van Netflix’ House of Cards-budget – lijkt zich in ieder geval uit te betalen in beeldkwaliteit. Volgens The Week wordt de complete serie namelijk in een resolutie van 4K (4096 bij 2160 pixels) geschoten:

“Broadcasting in 4K will mark a shift for Clarkson and his co-hosts James May and Richard Hammond, who began filming Top Gear in the lesser standard of ‘high-definition’ in July 2007.”

De eerste serie van 12 afleveringen mogen we ergens volgend jaar verwachten op Amazon Prime, de streaming dienst van Amazon.

Eén reactie

  1. Oh yeah! Kunnen we eindelijk nog meer rimpels zien bij de presentatoren! Wel gaaf dat ze weer met een auto gerelateerd programma komen, ik kan niet wachten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *