Must see: laser doorboort drones in seconden [video]

Compact laser weapons system
Natuurlijk kun je drones neerhalen door de communicatie met de bestuurder te verstoren, maar f*** dat. Deze uit de kluiten gewassen flitspaal van Boeing reduceert onbemande vliegtuigjes in een paar seconden tot een brandende hoop schroot.

Lasers komen in allerlei soorten en maten en bieden verschillende mogelijkheden. Zo is er een laser die je kunt vastmaken aan je bumper, zodat je andere weggebruikers kunt zien in de mist. Met andere lasers kun je een kerk versieren. Maar gelukkig zijn er ook lasers waar je wél leuke dingen mee kunt doen, zoals bijvoorbeeld Boeing’s CLWS, een episch kanon met een laserstraal ter grootte van een olifantenpoot dat van pas komt als je voornemens bent totale destructie aan te richten.

Leuke soundeffects of een felgekleurde beam ontbreken, maar CLWS is minstens zo dodelijk als de lasers in een willekeurige sci-fi-film, zoals je in onderstaande video kunt zien. Deze week werd het systeem getest in New Mexico, en wat blijkt? Het doet exact waarvoor het gemaakt is, namelijk drones neerhalen alsof het eendjes in Duck Hunt zijn. Twee seconden op volle kracht en zo’n ding vliegt in de hens.

CLWS is een kleinere, lichtere versie van de High Energy Laser Mobile Demonstrator (HEL MD). Bijzonder is de precisie ervan: wil je de staart er af schieten zodat de drone neerstort, maar wel intact blijft om te ontdekken wie je bespioneert? Geen probleem. Vliegt de drone op hoge snelheid langs? Het ding heeft geen schijn van kans.

Bekijk de video:

[gv data=”Ijp3-zjTIp0″][/gv]

4 reacties

 1. Ja het werkt prima in proefopstellingen en met zowat een kerncentrale aan energie er naast.
  Anno 2015 komen Amerikaanse militairen nog steeds om door beschietingen met raketten en mortieren en daar zien we dit niet staan.

  • @406_v6: Ja, laat daar dan eens daadwerkelijk resultaten van zien ….
   Enig idee hoeveel wapens/wapensystemen NIET precies doen wat er verwacht wordt, oftewel enig idee hoeveel (percentage) faalt ??

   Dit is allemaal mooi zo op video van de fabrikant die wilt verkopen en de miljarden investeringen eruit wilt halen. De praktijk is vaak verweven met heel veel haken en ogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *