Maker Call of Duty discussieert mee over oorlogsvoering

Call-Of-Duty-Oorlogsvoering
Games zijn geen werkelijkheid, maar komen daar wel steeds dichter bij in de buurt. Dit werd vandaag bewezen toen een director van Call of Duty opgenomen werd in een zogenaamde Think Tank over toekomstige oorlogsvoering.

The Atlantic Council heeft aan Dave Anthony gevraagd om mee te denken over de ‘Art of Future Warfare’, toekomstige oorlogsvoering dus. Anthony, die onder andere meewerkte aan Call of Duty Black Ops II, heeft tijdens het maken van de game flink wat kennis over oorlogsvoering opgedaan, wat blijkbaar genoeg is om aan te schuiven bij The Atlantic Council.

Drones en andere wapens
Omdat de kans groot is dat een volgend conflict in de VS niet meer met conventionele oorlogsmiddelen uitgevochten gaat worden, maar met technologische middelen, is het tijd om deze futuristische strijd te gaan voorspellen.

In Black Ops II zien we hoe Amerika aangevallen wordt door drones en andere technologische snufjes, en de kans is dus groot dat dit de reden is dat Anthony gevraagd werd voor deze functie. Hij is er dan ook van overtuigd dat drones potentiële dreigingen zijn, en we er op kunnen wachten totdat er misbruik gemaakt wordt van deze vliegende robots. In onderstaande video wordt Dave Anthony voorgesteld aan de rest van het Atlantic Council.

[gv data=”vnYyy-fhNmI”][/gv]

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *