Kijk hoe een 3D-geprint geweer kogels blijft afvuren [video]


De politieke consternatie was groot toen iemand onlangs een pistool uit zijn 3D-printer trok, er kogels mee afvuurde en het ontwerp online knalde. We vragen ons af hoe groot de shitstorm wordt nu er ook een 3D geprint geweer in omloop komt.

Het van ABS+ gemaakte geweer met een .22 kaliber zagen we eerder al in een test falen. De Canadese maker haalde de trekker voorzichtig over met een touwtje, en dat was meteen het einde voor de loop van het geweer. In de tussentijd heeft deze Matthew, zoals de maker zich noemt, groeven aan de binnenkant van de loop aangebracht en hem verlengd. Aanpassingen die hem nu het vertrouwen geven om met het geweer handmatig kogels af te vuren.

Vlak voor zijn gezicht, en met de kolf op de schouder, vuurt hij moeiteloos de ene kogel na de andere af. Pas bij de 14e poging barstte de loop. Vooruitgang, zullen we maar zeggen. Oh, en over die verwachtte consternatie: Matthew zegt de blauwdrukken voor zijn geweer later deze zomer online te zetten, zodat iedereen met een 3D-printertje hem in elkaar kan drukken.

Bekijk zijn pew-pew-pews hieronder:

[gv data=”dKsJe11itb4″][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *