John McAfee slaat naar Bitcoin, gemeenschap slaat terug

De live koersen zijn inmiddels in feeststemming.

Waar John McAfee vorig jaar nog, desnoods letterlijk, op de vuist wilde om de Bitcoin (BTC) te verdedigen is hij sinds eind vorig jaar als een blad aan een boom omgeslagen. Hij noteerde eerst voorzichtig dat de Bitcoin wat hem betreft achterhaalde technologie was. Vervolgens nam hij steeds meer afstand van de moeder der cryptomunten.

Inmiddels is hij zo ver dat hij de Bitcoin de enige echte ‘shitcoin’ noemt. Shitcoin is een term die in het verleden juist door Bitcoin-fans werd gebruikt om andere cryptomunten belachelijk te maken.

Uiteraard leidt zijn post tot heftige reacties. Gebruikers herinneren hem op weinig subtiele wijze aan zijn eerdere steun en bizarre weddenschap voor de Bitcoin. Ook vragen ze zich af of de ommezwaai te maken heeft met zijn (overigens kansloze) gooi naar het Amerikaanse presidentschap of aankomende promoties van andere cryptomunten.

Ondertussen geven de cryptokoersen John McAfee vooralsnog ongelijk. De Bitcoin weet boven de psychologische grens van $ 9.000,- te blijven en ook de investeringen houden de psychologische grens van $ 250 miljard weer onder zich. De live cryptokoersen van de Bitcoin en top 5 belangrijkste cryptomunten, die ik vandaag om 10.40 uur vastlegde, zijn dan ook in feeststemming.

One comment

  1. Het valt op dat Bitcoin nog veel sterker dan aandelen afhankelijk is van sentiment. Dat klopt ook wel omdat er geen enkel bestaansrecht (meer) voor Bitcoin is: als betaalmiddel totaal geflopt, de schaalbaarheid blijft nul, alleen als speeltje van kansspel-beleggers en anoniem betaalmiddel voor ransomware criminelen succesvol.
    Er is voor meer dan 11 miljard aan bitcoins gestolen door hackers en er is nog niemand gepakt.
    Betaalmiddel van de toekomst? Ha!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *