Jaguar verandert rijden in een video game

jaguar
Jaguar ontwikkelt een nieuw augmented reality windscherm, dat een saai ritje naar de supermarkt kan transformeren naar een spannende videogame.

Onderstaande conceptvideo van dit futuristische windscherm laat zien wat er allemaal mogelijk is dankzij augmented reality. Zo laten lijnen op de weg de ideale route zien, en veranderen de strepen van kleur om je op het juiste moment te laten remmen. Ook rijscholen kunnen een dergelijk scherm overwegen, door het ‘plaatsen’ van virtuele pionnen kun je de besturing van je auto onder de knie krijgen.

Het wordt pas echt tof als deze technologie wordt toepast op racewagens (waar dit ook eigenlijk voor bedoeld is). Geheel in videogamestijl verschijnt je snelste rondetijd onderin beeld en kun je zelfs tegen ‘ghosts’ racen van andere coureurs of van jezelf. Met behulp van opgeslagen data verschijnt er een transparante auto op je scherm, zodat je zelfs zonder tegenstanders kunt blijven oefenen om anderen of jezelf te slim af te zijn.

Nu is die laatste functie misschien niet zo handig voor de doorsnee bestuurder, maar het geeft wel aan dat er nog flink wat te winnen valt op het gebied van technologie in de auto. Denk hierbij aan het waarschuwen voor gevaarlijke verkeerssituaties of het laten zien van route-informatie op je voorruit.

[gv data=”FeK9IkSD_nI”][/gv]

No comments yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *