Is het wel zo dramatisch gesteld met de verkoop van iPhones?

productie-iPhone-weer-verlaagd
Apple kwam eerder deze maand met een winstwaarschuwing voor 2019 en sindsdien hebben we het er bijna dagelijks over.

Feit is dat we veel minder snel geneigd zijn om een nieuwe iPhone aan te schaffen. De telefoons zijn duur en vaak werkt een ouder toestel ook nog prima. Apple-analist Ming-Chi Kuo verwacht echter dat we het dieptepunt bijna bereikt hebben. Hij is zelfs positiever dan veel andere analisten als het gaat om het aantal verkochte iPhones.

“We waren op 14 december de eerste die onze verwachtingen bijstelden naar 190 miljoen verkochte toestellen. De markt gaat nu uit van 160 tot 180 miljoen en dat is terug te zien in de aandelenprijs. Die is op dit moment te laag.

“We verwachten geen verdere daling, omdat er waarschijnlijk meer iPhones verkocht gaan worden dan de markt nu verwacht. Wij blijven bij onze voorspelling van 188 tot 192 miljoen verscheepte units.”

Kuo verwacht in ieder geval in Q1 een terugval, maar daarna zou het in zijn ogen allemaal wel meevallen. Hij plaatst daarbij wel de kanttekening dat Apple afhankelijk is van de handelsoorlog met China. Als die verder uit de hand loopt, dan heeft dat vanzelfsprekend een negatieve impact.

Nog geen reacties

  1. De ene analist die de andere analist tegenspreekt. Juist, helder..
    Kunnen we daar wat mee? Niet echt.

    Daarnaast zijn daadwerkelijk verkochte aantallen teleurstellend pas op het moment dat de verwachtingen te hoog waren. (aandeelhouders)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *