iPhone 6 Plus buigt wanneer ‘ie te lang in je broekzak zit

iPhone 6 Plus buigt wanneer 'ie te lang in je broekzak zit
Heb je de iPhone 6 Plus besteld en kan je niet wachten om je nieuwe smartphone overal mee naartoe te nemen? Hier alvast een tip: stop hem vooral niet in je broekzak.

Volgens de laatste berichten hebben meerdere iPhone 6 Plus-gebruikers namelijk nu al last van een gebogen smartphone. Het ziet ernaar uit dat je de Plus beter niet in je broekzak kunt stoppen, wanneer je een aantal uur in de auto zit. Een aantal gebruikers van het MacRumors-forum haalden daarna namelijk een gebogen iPhone 6 Plus tevoorschijn.

iPhone 6 Plus

Een van de gebruikers legt uit dat hij zijn iPhone bij zich had tijdens een autoritje van een paar uur en de telefoon vervolgens ook in zijn broekzak hield tijdens een etentje. Op de onderstaande foto zie je het resultaat en eerlijk is eerlijk: daar zouden wij ook niet bepaald vrolijk van worden.

iPhone 6 Plus buigt

Toch is het niet de eerste keer dat Apple’s producten last hebben van dit probleem. Bij de iPhone 5 en de iPod Touch speelde hetzelfde probleem. Zelfs Android-users kunnen hierover meepraten, aangezien de HTC One M8 met hetzelfde mankement te kampen heeft. Apple heeft nog niet gereageerd op deze laatste berichten.

13 reacties

 1. Bij Apple’s ontwerpen gaat vorm nou eenmaal altijd boven functie:
  – de eerste iMac had slechts een 15″ beeldscherm met een 800×600 svga resolutie, en een ronde ‘hockeypuck’ als muis waarmee nauwelijks fatsoenlijk te surfen was.
  – de Apple G4 Cube liep als gevolg van de warmteontwikkeling allerlei haarscheurtjes op in z’n fancy behuizing.
  – de ‘death grip’ op de iPhone 4 bleek nou niet bepaald een bewijs van een functioneel ontwerp.

  Eerlijk waar, ik vind hun ontwerpen er veelal prachtig uitzien, maar voor die centen mag je dan wel verwachten dat het dan ook wel fatsoenlijk functioneren, z’n vorm behoudt en niet binnen no-time uit elkaar valt.

  • @Donstil: Bollocks. Jij suggereert dus dat bij een afzet van 10 miljoen exemplaren in de eerste week, de afdeling After Sales & Customer Support er dan een 50.000 exemplaren onder garantie terug kan verwachten? Ik denk dat de afdeling Quality Management dan een serieus probleem heeft…

   • @progames: Tsja, iemand die apple op iedere mogelijke manier de hemel in prijst is dat wel? Als ze op apparata eens iets anders zouden posten dan apple “nieuws” dan is er iets anders om op te reageren, maargoed in dit geval was ik Sony aan het afzeiken omdat ze kwalitatief bagger toestellen maken. Apple is niet de enige met dit probleem, maar het getuigt van een slecht ontwerp. En telefoon met een andere vorm valt niet zomaar te buigen, ze moesten eens met een technisch bouwkundige praten over structurele integriteit van bepaalde vormen.

 2. buigt misschien wel iets te makkelijk maar de krachten die op zo’n dun ding komen te staan zijn dan ook echt heel flink bij zo’n grote telefoon. Naar mate de telefoons dunner en langer/breder worden zal dit steeds vaker gebeuren, het is dan de afweging tussen dikte en structurele stevigheid. De meesten zullen (onbewust misschien) kiezen voor een dunnere telefoon. Nokia’s kreeg je niet gebogen omdat die 2 cm dikker zijn en de helft zo hoog, dan krijg je die spanningsboog echt niet voor elkaar!

 3. mijn Note ook geen problemen hoor, maar apple mensen altijd zeuren over de plastiek behuizing…liever een goedkoop en plastiek toestel dan een duur en alu toestel dat je direct kan wegwerpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *