iPad mini Retina krijgt wellicht een erg lange levertijd

iPad mini met Retina-display
Afgelopen dinsdag werd naast de iPad Air, ook de iPad mini met Retina-display onthuld. De iPad Air is vanaf 1 november te bestellen, maar vanaf wanneer de nieuwe mini aan je (digitale) winkelmandje kan worden toegevoegd, is nog onduidelijk.

Ietwat vaag “Later in november verkrijgbaar”, lezen we op de website van Apple. Volgens geruchten is de productiecapaciteit van het 7.9-inch Retina display nog lang niet op niveau, waardoor Apple liefst nog even tijd rekt en in het midden laat wanneer we de nieuwe mini kunnen bestellen.

Vorig jaar werden er in het laatste kwartaal van de eerste generatie iPad mini zo’n 8,9 miljoen exemplaren afgeleverd, maar marktanalisten van IHS verwachten dat Apple tot aan begin 2014 niet verder zal komen dan 4 miljoen Retina mini’s. Diezelfde analisten verwachten dat er in die periode vraag zal zijn naar zo’n 9 miljoen exemplaren. Je hoeft geen hogere wiskunde gestudeerd te hebben om te zien dat dit wringt.

Als dit scenario werkelijkheid wordt, moeten we dus rekening houden met beduidend langere levertijden dan we gewend zijn, beperkte voorraden in de Apple Stores en misschien zelfs woekerprijzen op Marktplaats. Time will tell…

[lg_folder folder=”Apple/iPad_mini_Retina/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

5 Comments

  1. Ik zit persoonlijk toch wel erg te wachten op een iPad Mini Retina.
    De normale iPad mini heb ik altijd een erg fijne tablet gevonden maar het scherm stelde toch wat teleur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *