iPad 2019: Dit is de nieuwe 10.2-inch publieksfavoriet

Sexy!
Groter beeldscherm, keybord connectiviteit en prijsverlaging aangekondigd.

Tot dusver was de 9.7-inch iPad de publieksfavoriet; 60% van alle gebruikers die voor het eerst een iPad aanschaft, koopt dit instapmodel. Apple heeft het instappen in het iPad OS-ecosysteem nog aantrekkelijker gemaakt met de gloednieuwe iPad 2019 van 10.2-inch.

De gloednieuwe iPad zal naast het grotere 10.2-inch Retina display worden uitgerust met een solide A10 Fusion-processor, verbeterde camera’s en meer creatieve toepassingen.

Uiteraard zal de iPad van de zevende generatie uitgerust worden met het vernieuwde iPad OS, wat onder andere het fundament is voor de ondersteuning van het Smart Keyboard. Ook kun je de tablet in combinatie met de Apple Pen gebruiken (eerste generatie).

Cook is enthousiast!

Verder is er wat betreft hardware niet veel nieuws aan dit instapmodel; zelfs het materiaal is niet nieuw! Voor het eerst gebruikt Apple gerecycled aluminium voor een iPad. Daarnaast heeft Apple een slim toetsenbord voor de iPad ontwikkeld (dat met een veeg op het scherm kleiner wordt en gaat ‘zweven’). Het vernieuwde ontwerp voor het ‘home’-scherm en meer toepassingen voor Argumented Reality (AR) moeten jouw gebruikservaring verbeteren.

Ook de prestaties zijn verbeterd. Dankzij de nieuwe A10-Fusion-processor zou deze zevende generatie iPad twee keer zo snel zijn als de bestverkochte (niet met naam genoemde) Windows PC. Daarmee is deze iPad geschikt voor multitasking en het spelen van games met Apple Arcade. Om jouw data te beveiligen is de Apple iPad voorzien van touch-id.

iPadOS zorgt ervoor dat je gemakkelijk meerdere bewerkingen, zoals split view-toepassingen of slide-over uit kunt voeren. Ook de connectiviteit met de Apple Pencil is verbeterd. Zo kun je hele webpagina’s of documenten bewerken. Daarnaast zijn er verschillende hulpmiddelen en een kleurenpalet ingebouwd die je met de Apple Pencil kunt gebruiken. Dankzij toepassingen van Safari kun je ook belangrijke externe apps zoals Google Docs gebruiken. Daarbij zijn een dark mode, persoonlijke fonts en fotobewerking zonder problemen mogelijk.

De iPad 7 van 10.2-inch zal aan het einde van deze maand voor een adviesprijs vanaf $329 (omgerekend zo’n €300,-) over de toonbank gaan.

Voldoet deze iPad een beetje aan jouw verwachtingen? Je kunt het zelf vergelijken met de vooruitblik die we eerder schreven. Het is overigens nog niet bekend of deze jongen een nieuwe uitdaging ziet.

No comments yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *