Instagram reageert op rel ontstaan na update

Instagram reageert op rel ontstaan na update

Er is een grote online rel ontstaan na de laatste Instagram update. Het bedrijf reageert.

Instagram gaat nog meer de kant op van TikTok. En daarmee bedoelen we het actief pushen van Reels. De Reels maken plaats voor de ruimte die voorheen was ingericht voor het bekijken van foto’s en eventueel video’s van vrienden. Deze stap heeft online tot een regen aan klachten gezorgd. Instagram reageert nu.

Instagram update

Op Twitter zegt topman Adam Mosseri dat de update nog verfijning nodig heeft. Echter, terugdraaien zit er niet in. De reactie zal gebruikers dan ook niet als muziek in de oren klinken. Instagram ziet video als iets van de toekomst en dat het bedrijf ook moet meebewegen met de trends.

Het klagen komt niet alleen van reguliere gebruikers. Ook beroemdheden en influencers zijn niet tevreden over het nieuwe Instagram. Onder andere Kylie Jenner en Kim Kardashian hebben laten weten de nieuwe update niets te vinden. Instagram zou te veel op TikTok gaan lijken. En een groot deel van de gebruikers zitten wel op Insta, maar zijn niet actief op TikTok. Vaak met een goede reden..

Het is aan Meta, het moederbedrijf van Instagram, om een gulden middenweg te vinden. Te innoveren, maar ook de gebruikers tevreden houden. Tja, krijg dat maar eens voor elkaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *