India wil binnen tien jaar killer-robots


In talloze sectoren verdwijnen banen omdat ze door de techniek zijn ingehaald. Op termijn wellicht ook in het leger. Over de hele wereld werken landen immers aan de soldaat van staal, en ook India ziet grote kansen op dat gebied.

De top van India’s Defence Research and Development Organisation (DRDO) heeft toegegeven dat ze werken aan superintelligente robotsoldaten die zij aan zij zullen strijden met soldaten van vlees en bloed. Ze treden wijselijk genoeg niet in detail over de droids, maar claimen wel alvast optimistisch dat ze binnen tien jaar operationeel zullen zijn.

DRDO-baas Avinash Chander zegt in The India Times:

“We are going to work for robotic soldiers. We are going to look for very high level of intelligence in it than what we are talking of today. It is a new programme and a number of labs are already working in a big way on robotics. Unmanned warfare in land and air is the future of warfare.”

De robots zullen eerst ter ondersteuning van het leger gelden, en in een later stadium aan de frontlinie worden ingezet. Het gebied waar ze op mikken is het betwiste grensgebied tussen India en Pakistan.

Uiteraard is India niet het enige land met robotsoldaten in het vooruitzicht. Het Amerikaanse DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) werkt al langer aan de humanoïde PETMAN, die je HIER op creepvideo ziet.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *