Huawei- en Sony-smartphones gevoelig voor hackers

Huawei
Met deze toestellen is het oppassen?

Heb jij een Huawei P10 of een Sony Xperia XZ Premium? Let dan even op, want beide toestellen blijken gevoelig te zijn voor een aanval van hackers. De twee smartphones zijn niet bestand tegen een bepaalde phishingaanval.

Dat stelt internetbeveiligingsbedrijf Check Point na een onderzoek. Via phishing kunnen hackers toegang krijgen tot specifieke instellingen van de smartphone. Kwaadwillenden maken gebruik van een methode die normaal alleen telecomproviders gebruiken. De hackers doen net of ze instellingen voor mobiel internet naar de telefoon willen brengen. In werkelijkheid krijgen ze toegang tot het toestel. Het vervelende is dat gebruikers niets doorhebben van deze phishingaanval.

Het is goed dat Check Point deze kwetsbaarheid aan de kaak stelt. Nu kunnen Huawei en Sony aan een eventuele fix werken. Laatstgenoemde heeft overigens aangeven dat de Xperia XZ Premium helemaal niet kwetsbaar is voor een dergelijke aanval. Of de Japanners dus met een fix gaan komen is nog maar de vraag.

Op de hoogte blijven van het laatste technieuws? Check dan onze Facebook-pagina

Nog geen reacties

  1. Bij Sony krijg je na 2 jaar geen enkele beveiligingsupdate meer. Was vroeger wel anders bij Sony, kreeg je na. 4 jaar nog updates en nieuwe Android versies. Voor mij daarom ook geen Sony meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *