CSO Microsoft waarschuwt tegen Microsoft browser

Microsoft-waarschuwt-tegen-internet-explorer
Einde van een legendarische internetnaam is nu echt in zicht.

Het wereldwijde hoofd cybersecurity (CSO) van Microsoft, Chris Jackson, heeft gewaarschuwd voor het gebruik van Internet Explorer. Hij zegt letterlijk dat mensen die deze browser nog steeds als standaard gebruiken, zichzelf in gevaar brengen. Daarmee komt het einde van wat voor velen de eerste browser en enige toegangspoort naar internet was, in zicht.

De ontwikkeling van Internet Explorer is al jaren geleden gestopt, omdat gebruikers steeds vaker kiezen voor concurrenten, zoals Google Chrome of Safari. De opvolger die Microsoft zelf creëerde, Microsoft Edge, kon nooit de populariteit van Internet Explorer benaderen. Doordat steeds meer gebruikers overstapten naar andere browsers werd Internet Explorer ook minder interessant voor ontwerpers. Zo is de iconische browser langzaam maar zeker achterhaald. Het hoofd veiligheid waarschuwt dat mensen zonder het te weten kunnen werken met webstandaarden uit 1999 als de updates niet correct zijn uitgevoerd. Daarnaast worden moderne Apps niet meer getest op deze browser, waardoor er zwakheden in de beveiliging kunnen ontstaan. Bovendien worden nieuwe Apps helemaal niet meer toegevoegd.

Toch blijkt uit (internationaal) onderzoek dat er nog altijd zo’n 6% van de de gebruikers is dat deze browser als standaard gebruikt. Zij zullen toch een andere moeten kiezen, want vanaf januari 2020 stopt Microsoft de ondersteuning.

Nog geen reacties

  1. Wat mij nog het meest verbaast is dat je deze browser vaak tegenkomt -en actief gebruikt ziet worden- op systemen van bijvoorbeeld scholen en bibliotheken. Dus dáár waar mensen het meest geneigd zijn om webmail, cloud- of andere web based software te gebruiken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *