‘Honor wordt grootste merk en brengt eerste 5G smartphone’

Ja hoor, Georgie
Het Chinese smartphonemerk heeft een grote mond.

Normaliter zou je de Chinezen niet direct van grootspraak betichten (dat kunnen de Amerikanen immers beter) maar Honor-president George Zhao doet wat gedurfde uitspraken tijdens een smartphone-evenement in Bejing.

Volgens Zhao komt niet Samsung maar Honor met ‘s werelds eerste 5G smartphone, toepasselijk de Honor 5G genoemd. Het aankomende toestel van het kleine broertje van Huawei zou als eerste razendsnel internet door middel van een 5G mogelijk maken.

Die technologie moet het Chinese merk in de smartphone-stratosfeer lanceren, want volgens Zhao is die feature de sleutel naar wereldwijd succes. Honor zou volgens hem in 2020 in de top 5 van grootste smartphone-merken zitten, terwijl het merk in 2022 in de top 3 moet verkeren. We zijn erg sceptisch, Georgie. Je bedrijf heeft immers vaker een iets te grote mond.

Nu, de top 3 is een krappe, bijna vastgeroeste opstelling van een drietal uiteenlopende merken. Wie wil Honor van het podium af stoten? Apple zal het waarschijnlijk niet worden, want de fanbase van dat merk is gewoon te solide. Huawei is de meester van toptoestellen voor een zacht prijsje en daar krijgen mensen nooit genoeg van. Zou Samsung dan aan het kortste eind trekken?

Overigens laat Zhao verder nauwelijks iets los over de Honor 5G, afgezien van het feit dat het toestel in 2019 moet uitkomen. We zullen dan zien of Honor inderdaad met het toestel komt en of ze de wereld gaan overnemen met hun toestel. 5G is immers nog lang niet commercieel beschikbaar en al kun je het in 2019 ontvangen, zal het nog een poos langer duren voordat het supersnelle internet meer dan sporadisch beschikbaar is.

Via: AndroidAuthority

One comment

  1. ‘Honor wordt grootste merk en brengt eerste 5G smartphone’

    “Honor zou volgens hem in 2020 in de top 5 van grootste smartphone-merken zitten, terwijl het merk in 2022 in de top 3 moet verkeren.”

    Ik lees nergens dat ze denken de grootste te worden?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *