Hoe ziet Samsung de toekomst van de notch?

Samsung-notch-patenten
Wellicht met één of meer van de volgende patenten.

Onze collega’s van Letsgodigital tipten ons dat Samsung bij het KIPO (Korean Intellectual Property Office) patenten heeft aangevraagd voor 6 verschillende notch-toepassingen. De patenten zijn op 10 december toegekend en gepubliceerd. De patenten lijken te zijn gebaseerd op de notch zoals we die bij de Infinity-O en Infinity-U display zien. De inkepingen zijn namelijk beduidend kleiner dan de druppelvormige inkeping op de Infinity-U, terwijl ze duidelijk hoger op het toestel geplaatst zijn dan bij de Infinity-O.

Deze impressie laat de zes verschillende modellen ‘duidelijk’ zien:

samsung-notch-modellen

Vijf van de zes modellen spreken eigenlijk voor zich, dus daarvoor is het niet van belang dat de patenttekeningen geen toelichting bevatten. Daarnaast lijkt het letterlijk gef*ck over een millimeter, want een notch blijft een notch. Bij een model is er echter een ovale sleuf boven de notch getekend. Normaal gesproken is de ruimte van deze sleuf gereserveerd voor een speaker. Het zou echter ook kunnen dat de speaker in het display wordt verwerkt en dat de sleuf dient om een accessoire in te bevestigen.

Overigens is het niet ongebruikelijk dat patenten verstoffen zonder dat ze ooit in productie worden genomen. Als dat voor deze patenten anders is, kunnen we ze niet voor 2020-2021 in productie verwachten. In 2019 worden namelijk eerst de Infinity-U en Infinity-V displays geproduceerd. De eerste Samsung met notch wordt waarschijnlijk de Samsung Galaxy A70. De Samsung Galaxy S10 wordt waarschijnlijk geen toestel met notch. Deze krijgt naar verwachting een Infinity-O display en dus een gat in het scherm, al lijkt dat nog niet helemaal zeker.

No comments yet

 1. Notch? Samsung heeft geen notch en zal ook nooit die afschuwelijk notch gebruiken.
  Samsung maakt gebruik van een punchhole rechts op het scherm. Heel wat anders dan zo’n gruwelijk nothc die in het midden bovenaan je scherm een hap uit je scherm haalt.

  Een punchhole ook een notch noemen is de stompzinnigheid voorbij. De Note 10 krijgt waarschijnlijk een 100% scherm waarbij het scherm voor de lens transparant wordt als de camera gebruikt moet worden.
  Samsung heeft daar patenten op maar het lukt nog niet bij de S10 omdat het transparante OLED glas nog voor teveel schittering zorgde en de hoeveelheid licht verminderde dat in de lens viel. Samsung zou al ver zijn met een oplossing voor deze problemen.

  • @nomennescio: betwijfel of de Note dat gaat hebben.
   Traditie getrouw heeft de Note nooit extreme firsts gehad. Altijd een groter scherm, grote accu, Stylus, etc.

   Hoop dat ik het fout heb maar zie dat niet gebeuren in augustus 2019.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *