Hoe redt Spider-Man zich uit dit dodelijke conflict?

spider-man-sony-marvel-conflict
Marvel studio in problemen na ruzie tussen Sony en Disney.

De superhelden van Marvel zijn over het algemeen een onverschrokken familie die het tegen de boze buitenwereld opneemt. Nu is er echter één van de familieleden de dupe geworden van boze krachten die hij misschien wel niet kan overwinnen. Spider-Man zit in de problemen!

Wat wil het het geval? De rechten op het karakter ‘Spider-Man’ uit de films liggen bij Sony. Dit terwijl de overige rechten bij Marvel liggen. Nu Marvel overgenomen is door Disney heeft deze gigant daar dus de eindregie. In 2015 werd er een deal gemaakt voor de Spider-Man films. Op basis van deze deal ontvangt Disney 5% van de bruto winst van de kaartverkoop. Aangezien er miljarden binnenkomen en er veel meer inkomsten zijn dan kaartverkoop voelt Disney zich achtergesteld. Zij wilden dan ook een nieuwe deal waarbij zij samen met Sony voor 50% coproducent zouden worden.

Wanneer je bekijkt dat alleen de laatste film (Spider-Man: far from home) een miljard opbracht en Disney/Marvel daar ‘slechts’ $ 50 miljoen aan overhield snap je hoe groot de belangen zijn. Dit temeer omdat de producer van Marvel, Kevin Feige, tekende voor het succes.

Nu er geen deal is zal Kevin Feige geen producer meer zijn voor Spider-Man films. Dit heeft ongetwijfeld gevolgen voor de verhaallijnen en karakters. Andersom kan Marvel het karakter van Super-Man niet meer gebruiken in Marvel-films waar meerdere superhelden een rol in spelen. Ook kunnen de andere superhelden Spider-Man niet meer te hulp komen. Er dreigt dus een chaotische situatie.

Overigens houdt Sony in een verklaring op Twitter een slag om de arm. Zij geeft aan dat het gebrek aan medewerking van Feige op dit moment voor 1 film geldt en dat zij hoopt dat hij daarna weer beschikbaar komt.

In ander geval heeft Sony plannen om Spider-Man zonder Feige zelf verder te ontwikkelen. John Watts (regisseur), Tom Holland (acteur) en Amy Pascal (producer) zouden al gepolst zijn.

Via: The Verge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *