Handig: deze chrome-extensie beperkt geheugenverbruik

TheGreatSuspender
Is Google Chrome de webbrowser van jouw keuze? Vaak veel tabbladen open? Zo voorkom je dat Chrome al je geheugen gebruikt.

Met de extensie ‘The Great Suspender’ kun je openstaande tabs die je niet gebruikt laten ‘slapen’. Zo voorkom je dat je browser geheugen vreet, terwijl dat niet nodig is. Installeren is een eitje. Met de extensie stel je een tijdsperiode in waarna tabs vanzelf in de slaapmodus gaan. Vervolgens kun je ze op elk gewenst moment weer wakker maken. Dat gaat makkelijk: na aanklikken verschijnt de boodschap ‘Tab suspended. Click to reload.’ Eén klik en je maakt weer gebruik van de tab.

Handige feature: je kunt websites toevoegen aan een ‘witte lijst’, zodat deze tabs nooit gesloten worden. Dat doe je bijvoorbeeld met Outlook of Facebook.

Er zijn alternatieven aanwezig. Een andere handige extensie is OneTab, dat claimt 95% geheugen te besparen. The Great Suspender bespaart wat minder geheugen, maar houdt je tabs wel zichtbaar en toegankelijk.

Nog geen reacties

  1. Dit kan wel eens een oplossing zijn voor mij als Chrome gebruiker, ik gebruik normaliter ongeveer 4,5 Gb van de 8 Gb die ik heb aan werkgeheugen… En dat terwijl ik meestal niet meer dan Chrome, Spotify en wat word documentjes open hebt staan. Wel heb ik meestal rond de 20 tabbladen open staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *