Goedkope IKEA-zonnepanelen in oktober naar Nederland

IKEA-zonnepanelen
De (goedkope) zonnepanelen van IKEA bleken een groot succes te zijn in het Verenigd Koninkrijk, en komen daarom ook al snel naar acht nieuwe landen. Nederland is als eerste aan de beurt.

Peter Agnefjäll, CEO van IKEA, beloofde vandaag plechtig (aldus Engadget) dat de zonnepanelen binnen de komende 18 maanden in acht nieuwe landen te vinden zullen zijn. Nederland is volgende maand al aan de beurt, bij ons liggen de panelen al op 28 oktober in de winkels. Het is IKEA blijkbaar niet onopgemerkt voorbij gegaan dat het aantal zonnepanelen in Nederland in één jaar tijd verdubbelde.

Installatie en onderhoud inbegrepen
Nu zonnepanelen relatief goedkoop gemaakt kunnen worden, was IKEA er als de kippen bij om deze ‘budgetzonnepanelen’ aan te bieden. Destijds verschenen ze in de UK voor 5.700 pond, wat omgerekend op 7245 euro neerkomt. Hiervoor krijg je een 3.36 kW systeem, installatie, onderhoud en een energie-monitor service. Hoe duur de zonnepanelen in Nederland worden is nog niet bekend.

Bovendien beloofde Agnefjäll dat in 2020, alle plastic producten van IKEA zullen bestaan uit gerecycled plastic of herbruikbaar materiaal. Hiermee hoopt het bedrijf 700.000 ton aan CO2 per jaar te besparen.

3 reacties

    • @mitro0o: minimaal 10k voor een goede met hoog rendement en levens duur. Door de prijs van 10k+ is een zonnepaneel nog niet rendabel aangezien je minimaal 10 jaar nodig hebt om het terug te verdienen, meestal zijn de panelen dan weer aan onderhoud toe dus voordat je er geld mee gaat besparen ben je wel 20 jaar verder en dan is een zonnepaneel versleten

      • @nickjdeg: over het algemeen zijn de terugverdientijden terug gebracht naar 8 jaar en zijn de levensduren van de panelen ondertussen makkelijk 15 jaar.
        Het blijft een redelijke investering, maar de markt is aan het veranderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *