Dit zijn de Sony Xperia XZ en X Compact [updated]

foto's Xperia XZ en X Compact gelekt
Op de foto’s is onder andere een nieuwe feature te zien.

De persfoto’s van beide toestellen werden door Xperia Blog onderschept. Op de foto’s is te zien dat beide smartphones niet veel afwijken van de voorgaande Xperia-toestellen. Beide toestellen hebben een gebogen rand, een usb-c-aansluiting en dezelfde vingerafdruksensor als hun voorgangers. Opvallend zijn echter de drie sensoren die zich op beide toestellen naast de camera bevinden.

Over de drie sensoren en overige specs van beide Sony-toestellen is nog niks bekend. Maar waarschijnlijk hoeven we daar niet lang meer op te wachten. Naar verwachting worden beide smartphones vanmiddag officieel gepresenteerd tijdens Sony’s persconferentie op de IFA 2016.

sony xperia x compact

UPDATE: Sony heeft zojuist het doek getrokken van de twee smartphones. De Japanse techfabrikant heeft vooral ingezet op verbeteringen omtrent de 23 megapixel camera. Zo is de beeldsensor van de Xperia XZ en de Xperia X Compact geoptimaliseerd en zijn er twee extra sensoren toegevoegd. Ook is techniek vanuit de Handycam en de Steadyshot meegenomen naar de twee toestellen. Dit betekent betere beeldstabilisatie als je bijvoorbeeld tijdens het lopen een video maakt.

De Xperia XZ beschikt over een 5,2-inch display en de X Compact is met 4,6-inch een stukje kleiner. Beide toestellen zijn voorzien van een vingerafdruksensor. De Xperia XZ is verkrijgbaar in de kleuren donkerblauw, zwart en platinum. De X Compact in de kleuren wit, zwart en lichtblauw. De XZ heeft een Qualcomm 820 processor en de X Compact een Qualcomm 650 procesor.

De Sony Xperia XZ gaat 699 euro kosten en is vanaf oktober verkrijgbaar. De Xperia X Compact kost 449 euro. Deze smartphone ligt vanaf september in de winkels.

[lg_folder folder=”Sony/Xperia_XZ/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

[lg_folder folder=”Sony/Xperia_X_Compact/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *