Foto’s: ‘Sony stapt eindelijk over op randloze smartphones’


Waarom hebben we hier zo lang op moeten wachten Sony?

Sony draait met haar toestellen al jaren mee op smartphonemarkt. De conservatieve fabrikant gebruikt al jaren een vrijwel identiek design voor al haar mobiele telefoons: stevig en vrij groot door de flinke bezels. Zelfs dit jaar weigerde Sony om de trend van de randloze smartphone te volgen, waardoor het zeker niet meer populair is geworden.

Gelukkig hebben de mensen op het hoofdkantoor eindelijk het licht gezien. Althans, mits we onderstaande kiekjes van twee spiksplinternieuwe Sony smartphones moeten geloven. De plaatjes zijn gespot door GizChina en laten in ieder geval de potentie zien die de Japanse fabrikant heeft.

In tegenstelling tot andere fabrikanten zou Sony overwegen om twee toestellen te lanceren die qua specs hetzelfde zijn, maar aan de buitenkant flink verschillen. Waar de een gebruikmaakt van een glazen design en een ingebouwde vingerafdrukscanner, beschikt de ander over een gematteerde achterkant met daarop een geïmplementeerde vingerafdrukscanner.

Naast het uiterlijk is er ook onder de motorkap alles aanwezig om een volwaardig vlaggenschip genoemd te mogen worden: een 5,7 inch scherm met een beeldratio van 18:9, een Snapdragon 845-chipset, 6GB RAM, een dubbele camera en draait standaard Android Oreo uit de doos. Voor nu nemen we de berichtgeving met een korreltje zout, maar de adviesprijs zou rond de 950 dollar moeten liggen.

2 Comments

 1. Mooi toestel. Jammer dat het rommel in de marge blijft. De enige reden om dit toestel te kopen is omdat je het design mooi vindt. Hey, prima reden. Maar de massa zal hem niet oppikken. Je moet echt met iets onderscheidends komen.

  Ik noem een paar ideeën:
  – Flink wat intern geheugen met gratis (of een klein bedrag) dito online storage
  – Lever in de doos gelijk een oplader wat ook een draadloze bluetooth / wifi speaker is. Sony heeft al zo’n ding.
  – Home-automation is de toekomst. Lever gelijk een set wifi stekkers.
  – Maak ook een knal geel model en maak een deal met een muziekdienst en geef een gratis abo puur gekoppeld aan het toestel. Noem het model ‘Sports’. 😉 Leveren met fantastische gele headsets / EarPods
  – Ga full encryption! Adverteren met de veiligste smartphone ever.

  Just out the top of my head…

 2. Sony is het Apple van de jaren 80 en 90.
  Het enige dat mensen nu nog echt van Sony willen hebben is een Playstation, hier en daar een fototoestel en een Headset.

  Door hun arrogante houding in het verleden, steeds dwangmatig doorvoeren van hun eigen standaard, achterhaalde design en idiote prijzen hebben ervoor gezorgt dat Sony lang niet meer het bedrijf is dat ze ooit waren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *