Wat is de Monero-feature van Fortnite?

Fortnite-shop-monero
Fortnite Shop accepteert naast V bucks nu ook Monero (XMR) als betaalmiddel.

Het razend populaire spel Fortnite heeft inmiddels meer dan 200 miljoen spelers. Zoals je wellicht weet is het spel gratis maar kun je extra skins, zwaarden en andere premium wapens kopen voor echt geld. Dat dit een miljardenbusiness is laten de cijfers van moederbedrijf Epic Games zien.

Tot voor kort was het alleen mogelijk om in de Fortnite shops de premium items te kopen door te betalen met geld, giftcard, creditcard of hun eigen spelmunt V-Bucks, die ongeveer een cent per stuk waard zijn. Sinds gisteren kunnen gebruikers via betaalprocessor Globee ook betalen met cryptomunt Monero (XMR). Monero-oprichter Riccardo Spagni kondigde het nieuws zelf op Twitter aan.

Naast het feit dat Monero (XMR) zo weer meer handelsvolume krijgt is deze transactie ook goed voor meer adoptie van cryptomunten onder de massa. Uiteraard vroeg men zich af waarom de Bitcoin niet als betaalmiddel werd toegestaan. Desgevraagd gaf Spagni aan dat men hier te veel risico’s voor privacy aan vond kleven. Wel zei hij dat men veel interesse heeft in het Lightning Netwerk van Bitcoin. Deze opmerking zou erop kunnen duiden dat men interesse heeft om Fortnite via de Blockchain aan te bieden.

Zoals we al eerder beschreven heeft het aanbieden van games via Blockchain veel voordelen. Zo kun je echt de eigenaar worden van de features die jij koopt. Het verkopen van jouw wallet met zeldzame Fortnite-skins wordt dan misschien een mooi appeltje voor de dorst.

UPDATE: aan onderstaande tweet te zien, was het wellicht een foutje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *