Fortnite breekt opnieuw streaming record

Fortnite breekt opnieuw streaming record
Eat your heart out, Drake!

De hot streak van Fortnite houdt aan. Sinds zijn release is de game al meer dan 40 miljoen keer gedownload voor Xbox One, PS4 en PC. Onlangs voegde Apple Fortnite toe aan de App Store. Ook hier is de game al miljoenen keren gedownload door gamers. Android-gebruikers vissen voorlopig nog achter het net en moeten nog even wachten voordat hij in de Google Play Store belandt.

Hoe je het ook wendt of keert, Fortnite is een fenomeen in de gaming community. Een goed voorbeeld daarvan is de stream van Twitch streamer Tyler Blevens -aka Ninja- waarin hij het samen met rapicoon Drake opnam tegen andere gamers. Meer dan 500.000 liefhebbers keken naar deze stream.

Een half miljoen is  een gigantisch aantal, maar valt in het niet als je dat vergelijkt met het nieuwste record. Ryan Wyatt, een hooggeplaatste medewerker bij YouTube die onder meer over de gaming content gaat, laat via Twitter weten dat Fortnite tijdens het Battle Royale Tournament ruim 42 miljoen live views had. Op het hoogtepunt keken 1,1 miljoen gamers tegelijkertijd naar de stream. Daarmee is het de populairste live game stream aller tijden.

https://twitter.com/Fwiz/status/978360614249615360

YouTube vertelt tegenover Engadget dat dit niet het enige record is dat Fortnite op zijn naam heeft staan op het videoplatform. In februari werden meer uren van deze game geüpload dan welk ander spel dan ook. Verder was Fortnite afgelopen maand de op-één-na meest bekeken game op YouTube. Wie er op nummer één staat? Geen flauw idee, daarover wilde YouTube niets kwijt.

Waarom YouTube hierover graag praat in de media, moge duidelijk zijn: op deze manier probeert het videoplatform kijkers af te snoepen van concurrent Twitch. Beide videodiensten zijn geliefd onder gamers om hun favoriete spellen te streamen. YouTube heeft meer dan eens laten doorschemeren dat het Twitch van de troon wil stoten als het om live streaming gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *