Fenomenale game simuleert het leven van een boterham

I-Am-Bread
Goat Simulator kan inpakken, I Am Bread pakt de prijs voor bizarste videogame ooit. Het ergste is nog dat we het heel graag willen spelen.

I Am Bread probeert het leven van een snee brood zo realistisch mogelijk te vertalen naar een videogame. Alle hoeken van het broodje corresponderen op een knop op je controller, zodat je met de juiste bewegingen door een huis kunt flapperen. Op die manier kun je allerlei typische brood-dingen doen, zoals jezelf in de wc laten dopen, op een ventilator klimmen, skateboarden en Jenga spelen.

i-am-bread-wc

Deliciousness-score
Het uiteindelijke doel van het spel is om geroosterd en wel op een bord te belanden, al zijn de andere dingen die je in het huis kunt doen natuurlijk een stuk leuker. Dankzij het plakkerige deeg is het bijvoorbeeld mogelijk om tegen het plafond te plakken, zodat je gemakkelijk op allerlei onmogelijke plekken terechtkomt. Ondertussen loopt er een eetbaarheidspercentage mee en een ‘deliciousness-score’ die na een dip in de wc gek genoeg op nul staat.

Surgeon Simulator
De Engelse Bossa Studios is de ontwikkelaar achter deze nu al legendarische videogame, die eerder bekend werden met het bizarre en hilarische Surgeon Simulator. Onderstaande trailer bewijst nog maar eens waarom we games als I Am Bread toptitels niet mogen missen.

[gv data=”GDE4rsLVB9A”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *