FaceApp: bewerk gelaatsuitdrukkingen met je smartphone

Zelfs Trump wordt er vrolijk van
De aangepaste foto’s zijn nauwelijks van het echte werk te onderscheiden.

We staan er niet vaak bij stil, maar onze smartphone is inmiddels een ware alleskunner te noemen. Als nieuwste voorbeeld is er FaceApp: een applicatie waar je de gezichten van mensen mee kunt aanpassen, zonder dat je meteen ziet dat de foto bewerkt is.

Is je glimlach bijvoorbeeld niet groot genoeg op de foto? Met FaceApp kun je hier op een realistische manier verandering in brengen. Ook kan de applicatie je er ouder of jonger uit laten zien, knapper of juist lelijker, mannelijker of vrouwelijker en ga zo maar door. Daarnaast is er een speciale collagemodus aanwezig voor als je je verveelt.

Hoewel niet alle features succesvol zullen werken op je selfies en dergelijken, is het knap om te zien dat de bewerkingstechniek van FaceApp al zo geavanceerd is. Dit is allemaal mogelijk dankzij het neurale netwerk van de applicatie. Deze vorm van kunstmatige intelligentie is gebaseerd op dezelfde manier als hoe onze hersenen informatie verwerken.

De applicatie kende een succesvolle start in App Store en werd in de eerste week al meer dan 1 miljoen keer gedownload, waardoor een release voor Android-toestellen in de lijn der verwachtingen lag. Vanaf vandaag is FaceApp dan ook eindelijk gratis te downloaden in Google Play.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *