Eng: Sony maakt drummers van een band overbodig

Eng: Sony maakt drummers van een band overbodig
Muziek maken zonder échte muzikanten.

We leven in een wereld waar machines en robotes taken van mensen overnemen. Niet alleen in fabrieken, maar ook voor totaal andere toepassingen. Zo werkt Sony aan muziek gemaakt door kunstmatige intelligentie.

Het bedrijf heeft aan onderzoekers laten zien een AI-machine te hebben bedacht die drums kan simuleren. De AI is slim en leert door toe te passen. Volgens Sony is het ding in staat om drums toe te voegen aan een lied waar het instrument nog mist.

Sony trainde de AI met 665 verschillende tracks. Het gaat om popmuziek, rock en ook elektronische muziek. Het genre maakt eigenlijk niet heel veel uit, zolang je er maar een drum onder kunt plaatsen.

Allemaal leuk en aardig, maar hoe klinkt dat dan? Op een website heeft Sony enkele voorbeelden geplaatst. Je kunt eerst een track luisteren zonder aanpassingen en vervolgens wat de AI van Sony ervan gebakken heeft. De site is hier te bezoeken.

Eén reactie

  1. Als drummer kan ik bevestigen dat we ons voorlopig nog geen zorgen hoeven te maken. Laten we zeggen dat Fletcher uit Whiplash een stoel naar de A.I.’s hoofd zou gooien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *