E3 2017: alle tijden en voorspellingen op een rijtje


Mis geen seconde van de grootste gamebeurs ter wereld.

Het grote E3-circus is weer van start gegaan in Los Angeles. De grootste gamebeurs ter wereld is vaak het decor van grote onthullingen en spectaculaire nieuwe game-informatie. Ook dit jaar mogen we een hoop lekkers verwachten. Om niets te missen geven we je een overzicht van alle persconferenties van grote uitgevers op een rijtje, inclusief de verwachtte content van die presentaties.

Electronic Arts – Zaterdag 10 juni (21:00)
EA verzorgde tijdens de E3 2017 de eerste grote persconferentie. Ze onthulde onder andere gameplay van het aankomende Star Wars Battlefront 2. Daarnaast werd er meer bekend gemaakt over de aankomende DLC voor Battlefield 1. Zo zal In the Name of the Tsar onder andere een zestal nieuwe maps bevatten, nieuwe wapens en character customization.

Daarnaast werden er 2 nieuwe games onthuld. De ene game, een sci-fi-game van Mass Effect-ontwikkelaar Bioware, de andere een Prison Break-achtige game genaamd A Way Out waarin twee spelers samen uit de gevangenis moeten ontsnappen. Hieronder de trailer voor deze nieuwe co-op-game.

[gv data=”yGZGSdgJVPM”][/gv]

Microsoft – Zondag 11 juni (23:00)
Microsoft zal ons uiteraard informatie gaan geven over de nieuwe Xbox (Project Scorpio). Waarschijnlijk zal Bill Gates’ bedrijf ingaan op de technische en financiële aspecten van de console.

Wat betreft onthullingen zal Microsoft keuze hebben uit een zee van sequels. Wellicht dat ze iets over de nieuwe Halo gaan vertellen, misschien laten ze ons meer weten over Forza Motorsport 7 en hopelijk krijgen we meer gameplay te zien van Middle-Earth: Shadow of War.

Bethesda – Maandag 12 juni (06:00)

In 2015 blies Bethesda iedereen weg met hun presentatie van Fallout 4 en Doom. Tenzij ze dit jaar een nieuwe Elders Scrolls aankondigen, gaat de impact van de ontwikkelaar/publisher waarschijnlijk niet zo gigantisch groot zijn.

Tot dusver kunnen we Quake Champions verwachten, de spirituele opvolger op de immens populaire Quake-reeks. Daarnaast wordt gespeculeerd dat Bethesda veel gaat doen met VR en mogelijk komt er wat informatie vrij over een eventuele nieuwe Wolfenstein.

Ubisoft – Maandag 12 juni (22:00)
Na een behoorlijk spectaculaire onthulling van Far Cry 5 gaat de persconferentie van Ubisoft waarschijnlijk in het teken staan van Far Cry-gameplay of verhaaldetails.

[gv data=”OLqeAH5D1uo”][/gv]

Nog belangrijker is de officiële onthulling van Assassin’s Creed: Origins. Na talloze lekken begint zelfs de meest doorgewinterde Assassin’s-fan wellicht een beetje moe te worden van al die schimmige info. We zullen eindelijk zeker weten wat Ubisoft voor grootse plannen heeft na het aftakelen van een ooit zo grote gamereeks.

Sony – Dinsdag 13 juni (03:00)
Sony zal een hoop PlayStation-exclusives tonen tijdens de E3 2017. Onder andere God of War zal aan bod komen en ook de standalone spinoff Uncharted: The Lost Legacy zal ongetwijfeld getoond worden.

Nog spannender – wat mij betreft, tenminste – is nieuwe informatie over zombie-apocalypse survival open wereld-epos Days Gone. De gameplay die we vorig jaar te zien kregen was in elk geval verdomd indrukwekkend.

[gv data=”bGej8K1r8KI”][/gv]

Daarnaast kunnen we ook meer informatie verwachten over Call of Duty: WWII. De nieuwste CoD zal terug naar zijn roots gaan, maar de timed exclusive die PlayStation-gebruikers altijd krijgen zal dit keer ook weer van toepassing zijn. Tijdens de Sony-perconferentie krijgen we dus ongetwijfeld meer te weten over het verhaal en hopelijk ook over de zombie-modus.

Nintendo – Dinsdag 13 juni (18:00)
Nintendo levert de laatste grote persconferentie op dinsdag 13 juni. Allereerst krijgen we sowieso informatie over de nieuwe Mario-game genaamd Mario Odyssey, wellicht vergezeld met een stevige gameplay-trailer.Tot die tijd moeten we het doen met deze GTA-versie van Mario. Verder zullen er aankondigingen zijn omtrent ports naar de Nintendo Switch en mogen we ook Pokémon-nieuws verwachten.

Wat verwacht/hoop jij te horen tijdens de E3 2017? Zijn er specifieke games waarvan jij gameplay wil zien, of simpelweg wilt weten wanneer je er zelf mee aan de slag kunt? Laat het weten in de comments!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *