Doorbraak: 5G telefoongesprek via ‘commercieel netwerk’

Hier moet je zijn voor het snelste 4G-netwerk in Nederland
5G is dichterbij dan je denkt.

Sinds kort mogen we in Nederland spreken van een landelijke dekking wat betreft 4G. De opvolger van het snelle mobiele netwerk staat echter al voor de deur. Onderzoekers van Ericsson, Intel en Telstra hebben namelijk met succes een telefoongesprek via 5G weten te voeren. Het belangrijkste aan deze prestatie is de omgeving waarin het heeft plaatsgevonden.

In het onderzoekscentrum van Telstra is er namelijk getest met een 5G-netwerk dat bijzonder veel lijkt op het toekomstige commerciele 5G-netwerk. In het onderzoekscentrum was er gebruikgemaakt van een 5G-radio van Ericsson en een softwareplatform van Intel, zo weet ZDNet te melden.

Tijdens het testen met 5G-netwerken wordt er onder andere gekeken naar de mogelijkheid om via een internetverbinding te bellen. Bij enkele providers is dit nu al het geval met het 4G-netwerk. Eerdere testen werden enkel in het lab uitgevoerd, waardoor deze test het meest interessant is.

Het 5G-netwerk moet ervoor zorgen dat hogere internetsnelheden mogelijk worden dan met 4G. Ook de vertraging in de connectie moet stukken kleiner worden. Met name slimme apparaten moeten hierdoor beter en sneller op afstand bediend kunnen worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *