Dit verwacht Samsung van de Galaxy S10

Samsung zet hard in op de Galaxy S10
Samsung presteert niet goed maar daar gaat de Galaxy S10 ongetwijfeld verandering in brengen.

Na Apple maakt ook Samsung de kwartaalcijfers van het afgelopen kwartaal bekend; het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft ook tegenvallende cijfers te presenteren. Ze denken daarentegen dat ze binnenkort een veel beter rapport mogen uitbrengen door de Galaxy S10.

Samsung Electronics verdiende in het laatste kwartaal van 2018 een omzet van zo’n KRW 59,3 biljoen (South Korean won), of terwijl $53,3 miljard dollar. Dat is 10% minder dan in hetzelfde kwartaal, een jaar daarvoor. De operationele winst is tevens behoorlijk gezakt naar KRW 10,8 biljoen, of $9,2 miljard dollar. Hoe gaat ze dat weer omhoog krikken?

Met de langverwachte Galaxy S10, natuurlijk. Het bedrijf bevestigt in het persbericht nadrukkelijk dat de Galaxy S10-reeks binnenkort onthult gaat worden en dat die smartphone voor een stevige boost in verkopen moet gaan zorgen. Wel zijn de Zuid-Koreanen realistisch; ze verwachten dat de algemene vraag naar smartphones wederom zal afnemen omdat de markt relatief verzadigd is.

Ook verklaart het bedrijf dat de verscheping van smartphones ongeveer hetzelfde zal blijven. Met andere woorden, Samsung verwacht dat het absolute aantal verkochte smartphones niet zal stijgen, maar dat de omzet (en winst) dat wel zal doen. Dat kun je in principe alleen met hogere prijzen of goedkopere productiekosten doen. Laten we er maar van uit gaan dat het eerste het geval is, zo bleek recentelijk ook uit een prijslek.

Samsung geeft overigens zelf een andere reden voor het gelijk blijven van de hoeveelheid verkochte smartphones: “De verscheping van Samsung’s massamarkt-modellen is tijdelijk verlaagd vanwege een herorganisatie in de line-up. Deze herorganisatie wordt uitgevoerd om beter te kunnen reageren om de snel veranderende markt trends en nieuwe behoeftes van de klant.”

Het bedrijf kan hier een hoop mee bedoelen, maar wij weten natuurlijk dat Samsung waarschijnlijk met ‘s werelds eerste commercieel succesvolle opvouwbare smartphone gaat komen. Die gaan ze dan ook op 20 februari onthullen en de bovenstaande zin uit het rapport suggereert dat Samsung hevig inzet op de aankomende trend.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *