Dit is (g)een stylus voor de komende de iPhone Pro

steve-jobs-iphone-pro-stylus
Apple breekt duidelijk met de lijn van Steve Jobs.

Toen vorige week bekend werd dat Apple in plaats van Apple XI voor de naam ‘Apple Pro’ zou kiezen bij de lancering vroegen veel liefhebbers zich af wat er dan zo ‘Pro’ zou moeten zijn aan de nieuwe iPhone. Eerdere lekken leken namelijk te duiden op een redelijk standaard upgrade en echter vernieuwingen zouden pas in 2020 komen.

Nu lijkt het erop dat Apple ons vakkundig om de tuin heeft geleid. Met het launch event van aankomende (10?) september in aantocht zijn namelijk de eerste hoesjes bij de toeleveranciers van de band gerold. Wat we daar zien hadden we nooit verwacht.

hoesje-iphone-pro-met-stylus

Inderdaad, in het hoesje is een uitsparing voor een stylus verwerkt. Nu is het gebruik van de stylus niet helemaal onbekend voor Apple, want je ziet hem ook op de iPad terug. Nu de S Pen erg populair is bij de Samsung Galaxy Note 10 zou Apple op deze manier de concurrentie aan willen gaan.

hoesje-iphone-pro-stylus-2

De verwachting is nu dat de reguliere iPhones geen Pencil stylus krijgen, maar dat deze alleen is voorbehouden voor de meest uitgebreide iPhone Pro versie. Dit zal vast een flink prijskaartje met zich meebrengen.

Analisten hadden overigens niet verwacht dat Apple de stylus op de iPhone zou introduceren. Het is namelijk letterlijk vanaf de allereerste iPhone een punt van discussie geweest. Oprichter Steve Jobs sprak bij de de eerste presentatie in 2007 echter de volgende legendarische woorden:

“Who wants a stylus? You have to get ‘em, put ‘em away, you lose ‘em. Yuck! Nobody wants a stylus.”

Nadat Apple eerst al met zijn lijn brak door te integreren met Windows en de laatste feitelijke creatie van Jobs afschreef breekt men nu weer met een stokpaardje van de voormalige grote leider.

Bron: t3.com (foto’s via t3.com van Mobile Fun)

4 reacties

 1. Toch jammer dat jullie (en vele anderen) de huidige Apple Pencil (en zelfs de S-pen) blijven vergelijken met de stylus waar Steve Jobs het destijds over had. Dat waren die harde plastic pennetjes die je nodig had om een resistive scherm te kunnen bedienen. Deze hebben dus niets te maken met de huidige generatie “slimme” pennen.

  PS: het maakt jullie wel minder Applarata, zoals jullie af en toe ‘liefkozend’ genoemd worden.

  • @av_diver: Kan wel zijn maar als je zoiets doet doe het dan goed en maak dan een Iphone waar die pen in zin ipv een grote dikke pen die je in een hoesje op je Iphone steekt.
   Weleens een Ipencil vast gehouden ?

   Ik wel namelijk want ik heb er 1 bij mijn Ipad Pro.
   Niks mis mee maar belachelijk groot bij een smartphone en daar is ie ook nooit voor bedoeld.
   Doe het dan direct goed en aap het Note concept na met een wat kleinere die je altijd bij je hebt.

 2. Niks nieuws …

  Grote schermen waren koelkasten
  Waterproofing was onzin want we gaan er niet mee zwemmen
  Meerdere camera’s was onzin want daar heb je een echte camera voor
  Wireless chargen is onzin want het dock is ook niet wireless

  En ga zo maar door.

  Als de bron van innovatie op is moet je toch wat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *