Dit is Apple Pay en zo werkt het

Apple Pie, pardon, Pay
Naast de nieuwe iPhone 6, had Apple vandaag ook uitgebreid aandacht voor Apple Pay, een nieuw betalingsmiddel dat betalen veel gemakkelijker moet maken.

Terwijl we er eerst uitgebreid aan herinnerd werden hoe onhandig en ouderwets onze bankpasjes zijn (een pinpas uit je portemonnee halen, wat een gedoe!), kwam de focus al snel op Apple Pay te liggen. Volgens Tim Cook, CEO van Apple, vertrouwen we al veel te lang op deze onveilige stukjes plastic. Daarom is het tijd om het uitgeven van geld ook naar de 21ste eeuw te brengen.

Kinderlijk simpel
Als we de trailer mogen geloven die we te zien kregen, dan is Apple Pay kinderlijk simpel. Je hoeft alleen je iPhone 6 voor een scanapparaatje te houden terwijl je de vingerafdrukscanner ingedrukt houdt, en na een korte piep heb je betaald. Dit gaat volgens Cook zo snel, dat hij voor de zekerheid de trailer twee keer afspeelde.

Dankzij NFC en de vingerafdrukscanner moet veiligheid gewaarborgd worden. Bovendien benadrukt Apple dat ze geen gegevens van de gebruiker opslaan. “Het gaat om een transactie tussen jou, de verkoper en de bank.” Je verschillende bankpasjes worden opgeslagen in Passbook.

Mocht je iPhone gestolen worden, dan kun je nu ook via de Find My iPhone-app alle transacties stopzetten, zodat meteen alle mogelijkheden om ermee te betalen geblokkeerd worden. Wanneer Apple Pay naar Nederland komt is nog niet bekend, maar allerlei winkels (Disneyland, McDonalds, Subway enz.) in Amerika beloven voor het einde van het jaar klaar te zijn voor klanten die met hun iPhone willen betalen.

[lg_folder folder=”Apple/Pay/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

3 reacties

  1. De find my iPhone optie? was dat niet de reden dat ik een week lang met een tent in de broek heb gelopen?

    Zonder dollen 🙂 lijkt me super handig, zit er eigenlijk op te wachten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *