Deze Sony-apparaten ondersteunen Android 7.0 Nougat

Sony Xperia
Het Japanse techbedrijf heeft de lijst met ondersteunende apparaten bekend gemaakt.

Vooralsnog is Android 7.0 Nougat enkel te downloaden op een gering aantal mobiele apparaten. Daar komt natuurlijk later verandering in. De update is nog niet beschikbaar, maar Sony heeft alvast de lijst met ondersteunende toestellen bekendgemaakt. Ben je in het bezit van één van de onderstaande apparaten dan kun je over een niet al te lange tijd aan de slag met Nougat.

 • Xperia Z3+
 • Xperia Z4 Tablet
 • Xperia Z5
 • Xperia Z5 Compact
 • Xperia Z5 Premium
 • Xperia X
 • Xperia XA
 • Xperia XA Ultra
 • Xperia X Performance

Dit is de voorlopige lijst. Sony zegt er alles aan te doen om Nougat naar zoveel mogelijke mobiele apparaten van het merk te brengen. De lijst wordt dus mogelijk in de toekomst nog verder uitgebreid.

3 Comments

 1. In totaal zie ik dat Sonymobile.com op dit moment maarliefst 36 toestellen aanbiedt.
  Een schamele 9 van Sony’s toestellen hebben dus een update belofte naar android 7.0
  [b]75% van het HUIDIGE aanbod[/b] van sony’s krijgt dus dus update misschien/waarschijnlijk [b]niet[/b] gek genoeg.. schijnt dat in de android wereld ook nog eens een relatief ‘goede’ score te zijn ten opzichte van andere merken.

  • @martinus: Ja dat klopt maar wat missen die mensen nou echt ?
   Kijkende als hardcore Android user naar mijn tijd als JB gebruiker en toen naar KK en nu op Android M moet ik toch zeggen dat het allemaal weinig scheelt.
   Security updates staan vaak los van het OS en extra features zitten vaak (al veel eerder) verwerkt in de schil van de fabrikant, bijv. Samsung Touchwiz heeft al jaren features die nu pas in Nougat komen.

   Hele spannende zaken zoals ‘Doze’ voegen weinig toe is gebleken en besparen nauwelijks energie.
   Oftewel,men heeft steeds een nieuwe naam en afgezien van een paar kleine zaken merk je van de overige aanpassingen weinig.

   Hetzelfde geld voor IOS … Sinds IOS 7 zijn er ook een dozijn updates geweest tot nu toe (9.3.4) maar om nou te zeggen dat je alle verschillen duidelijk kan aanwijzen en merkt … Nee, sorry ik merk er weinig van.

   • @turbobrick: Ik moet zeggen dat ik functionaliteit als dualscreen (2 apps tegelijkertijd draaien op je scherm) mij wel handig lijkt op android.

    Ik hoop toch wel dat android qua gebruiksgemak en functionaliteit significant verbeterd is ten opzichte van 4.4, stock android was toch qua gebruiksvriendelijkheid echt zeer [url=http://www.digit.in/mobile-phones/the-worlds-best-mobile-os-23575.html]matig. [/url] gebruikers hadden relatief veel handelingen nodig om hun functionaliteit te gebruiken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *