Deze manier van Bitcoin handel is in opkomst als de koers daalt + koersupdate

bitcoin-geografisch-handelen
Je zou het niet verwachten bij een globale munt, maar het kan…

De laatste weken is het een beetje halen en brengen met de Bitcoin. De munt schuift tussen $ 11.000,- en $ 12.000,- en hoe langer de munt op dat niveau blijft, hoe groter de kans is dat er een verdere daling komt. Dit komt doordat investeerders het liefst een bewegende markt hebben omdat daar het meest te verdienen is. Als dit zogenoemde momentum wegblijft zoeken ze andere mogelijkheden om geld te verdienen. Dit leidt vaak tot verlies op korte termijn voor degenen die blijven wachten.

De laatste tijd zien we echter dat een nieuwe vorm van handel opduikt. Namelijk de geografische handel. Iedere beurs bepaalt namelijk zelf op basis van haar vraag en aanbod de koers. Zo kan de koers op de ene beurs veel hoger zijn dan op de andere beurs. Als we bijvoorbeeld naar onze live koersen kijken, die ik om 12.30 vastlegde zien we dat de Bitcoin (in dollars) $ 11.231,80 waard is. In euro’s zien de koersen er als volgt uit:

bitcoin-koersen-13-8-middag

Als we dit vergelijken met de Argentijnse Buenbit exchange, waar de koers rond $ 12.300,- schommelt zie je al koerswinsten ontstaan. Zo zijn er steeds grotere geografische verschillen te zien. Inmiddels ontstaan dan ook de eerste handelsmarktplaatsen waar je jouw Bitcoins direct particulier kunt (ver)kopen.

Hoewel er nog niet veel zijn en de risico’s groot zijn worden er flinke koersverschillen geregistreerd. Omdat het risico zo groot is zullen we geen directe links plaatsen, maar als je echt onderzoek doet en weet waar je de marktplaatsen kunt vinden zien we grote koersverschillen. In Nederland kun je al (stukken van) Bitcoin kopen vanaf EUR 10.241,61. De goedkoopste aanbieder verkoopt zelfs voor iets minder dan EUR 10.000,-.

Andersom zijn er ook grote verschillen te zien. Als je echt exotisch wilt werken zijn er mensen uit Afrikaanse landen die meer dan $ 100.000,- voor een Bitcoin bieden. Uiteraard is hier van alles van te vinden en kunnen we de risico’s niet genoeg benadrukken, maar het is opvallend dat er, ondanks de ‘global reach’ van de Bitcoin zoveel verschillen te zien zijn. Hier lees je overigens hoe zulke prijsverschillen in Bitcoin kunnen ontstaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *