Deze legendarische boxer onthult zijn eigen cryptomunt

Gefeli ouwe
De sympathieke Filipijn vernoemt een crytomunt naar zichzelf.

Waar de meeste boxers (en atleten in grote sporten in het algemeen) zich als een stel verwaande, rijke tieners gedragen, is de Filipijnse Manny Pacquiao altijd een nederige, zachtaardige kerel geweest. Wellicht dat hij daarom dacht dat men wel geïnteresseerd zou zijn in een naar hem vernoemde cryptomunt.

Het is niet voor het eerste dat bekende persoonlijkheden een munt omarmen, maar we hebben in de cryptowereld nog niet veel munten gezien die letterlijk naar een persoon vernoemd zijn. De ‘Pac’ is daarmee een van de weinige cryptomunten die zo’n directe connectie heeft met een celebrity.

De munt is volgens Reuters in het leven geroepen voor fans die de merchandise van ‘Pac-Man’ willen aanschaffen en met hem willen communiceren via sociale media en hij zal aangeboden worden op de Singapore’s Global Crypto Offering Exchange. De Filipijn voegt met de Pac weer een aspect aan zijn indrukwekkende carrière toe.

Zo is hij al een tijdje senator in zijn thuisland, komt hij wel eens met een album waarin hij bekende liefdesliedjes zingt en laat hij als nummer 3 van de wereld menig vijand ‘slapen’ in de ring. Oh, en hij zou een van de bestbetaalde atleet ter wereld zijn.

Het meest recente grote gevecht van de 40-jarige boxlegende was tegen Keith Thurman. Hij won van de Amerikaan en verdiende daarmee de officieuze titel van oudste welterweight die een grote titel zou winnen in de geschiedenis van boxing. In 2015 vocht de Filipijn tegen de flamboyante Floyd Mayweather, de nummer 1 ter wereld, waarvan hij uiteindelijk ook verloor.

Lees ook: Koers Bitcoin en vriendjes in Amerika, Azië en Europa onderuit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *