Deze grote launch eindigt ook in rommel. Chaos is het gevolg [video]

google-stadia-fail-launch-gamers-boos
Eerste inschrijvende gamers zijn furieus; ‘founders’ gaan los.

Nadat eerder de release van Disney+ al een rommel werd zijn de pijlen nu gericht op Google Stadia. Grootste oproerkraaiers zijn de zogenaamde ‘founders’. Deze geuzennaam wordt gebruikt door gamers die als eerste hebben ingeschreven. In ruil voor hun vroege toezeggingen heeft Google hen allerlei beloften gedaan. Zo zouden zij zich als eerste kunnen registreren. Dit is met name voor bekende/professionele spelers van belang omdat zij bekendheid hebben opgebouwd rondom hun nickname.

Het blijkt nu dat Google die policy niet nakomt. Terwijl de ‘founders’ nog wachten op hun inloggegevens kunnen mensen die zich later hebben aangemeld al wel registreren. Het gevolg is dat zij nu de gewilde namen pikken.

Zoals ook op Twitter te zien is biedt Google Stadia de mogelijkheid om jouw gebruikersnaam éénmalig gratis te wisselen. Het valt te bezien of dit niet juist het ‘kapen’ van usernames in de weg staat.

Ook zijn er klachten over latency. De streamingsdienst had beloofd dat de games zonder enige vertraging gespeeld zouden kunnen worden. Zo reageert de game direct op de commando’s die je invoert.

Ook hier blijkt de praktijk weerbarstig. Zoals deze Twitteraar in één GIF laat zien is de latency nog euhhh ‘niet optimaal’.

Dit leidt natuurlijk direct tot vermakelijke memes:

Bij een echte fail hoort natuurlijk een administratieve misser. Gelukkig zorgt Google daar ook voor door wel Google Stadia te verzenden, maar niet de uitnodiging bij te voegen om het ook te gebruiken.

Uiteraard is een fail niet compleet zonder problemen met de techniek zelf. Google erkent dat Google Stadia niet werkt met de Chromecast (die uiteraard van Google is), dus ook die checkbox kunnen we aanvinken.

Er wordt dan ook al driftig gespeculeerd of Google Stadia het gaat overleven, maar dat lijkt wat voorbarig.

Zoals zo vaak lijkt ook hier wachten tot de kinderziektes eruit zijn de beste oplossing (al kan je misschien alvast wel de naam van jouw favoriete gamer ‘lenen’ :).

Mocht je nu wel aan de slag kunnen met Google Stadia dan zijn deze gave spellen wellicht een bron van inspiratie.

No comments yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *