De 5 grootste mislukkingen van Microsoft

Microsoft stopt met fitnesstracker Band
Microsoft stopt met de verkoop en ontwikkeling van de fitnesstracker Band. Het is niet het eerste product van Microsoft dat faalt. Dit zijn de 5 grootste mislukkingen van Microsoft.

1) Microsoft Zune

microsoft zuneApple heeft z’n huidige succes te danken deels te danken aan de immense verkoopcijfers van de iPod. Microsoft wilde met mp3-speler Zune ook de muziekmarkt veroveren. Dat mislukte jammerlijk. De speler werd nooit een succes, sterker in Nederland was de Zune nooit te koop. Reden voor deze mislukking: te duur, te veel gedoe met muziekrechten en te veel functies waar niemand op zat te wachten.


2) De overname van Nokia

Microsoft lumia 930Werkelijk de hele wereld kon de afgelopen jaren geld verdienen met smartphones. Nou iedereen behalve Microsoft. Voor 7 miljard nam Microsoft de telefoondivisie over van Nokia. Het resultaat: prachtige, stevige, betaalbare, supersnelle smartphones, maar geen hond die ze kocht. Reden: te weinig apps. Eeuwig zonde. Zelden zo’n fijn toestel als de Nokia Lumia 930 gehad.

3) Windows 8 geen startknop geven

Geen startknop voor windows 8Wie is er niet groot geworden met Windows? En wat was altijd je baken op je scherm? Precies de startknop. En laat Microsoft die nou net uit Windows 8 te hebben gesloopt. En die Windows-versie was al een enorme verandering met tegeltjes en andere lastige zaken. Het bedrijf wist niet hoe snel het de startknop weer terugmoest knutselen in de volgende versie van Windows. Overigens was Windows 8 nog relatief geslaagd. Windows Vista daarentegen was misschien wel het slechtste besturingssysteem ooit.

4) Microsoft Live en Sky Drive
Microsoft maakt er een zooitje vanWie had er geen hotmail-account vroeger? Handig zo’n webmail-account, maar als snel maakte Microsoft er een zooitje van: hotmail.nl, hotmail.com, Microsoft Live en toen weer Outlook.com. Volgen jullie het nog? Wij niet meer. Ook op gebied van de cloud maakte Microsoft er een behoorlijk chaos van. Je had Sky Drive, maar dat mocht niet meer omdat de gelijknamige tv-zender klaagde. Toen werd het dus Onedrive, maar voor de office-pakketten heet het weer Office 365. Of te wel: helderheid is niet de sterkste kant van Microsoft.

5) Microsoft Kin

Microsoft Kin werd nimmer een succesMicrosoft wilde rond 2010 meer doen met social media. Het bedrijf bedacht de Microsoft Kin. Deze feature-telefoon zou handig zijn om updates te krijgen van je sociale netwerk. Langzaam, onhandzaam en onhandig. De productie werd als snel gestaakt. Europa heeft de Kin nooit bereikt.

8 Comments

  1. Ik zou daar graag windows mobile (pocketpc 2000) aan toevoegen, het mobiele os dat MS gebruikte in de periode 2000-2003. Ik had het op mijn smartphone (I-mate jam) draaien een jaar of 10 geleden. Het was traaaaaag, liep continue vast en heeft de smartphone voor mij een paar jaar verpest.

  2. Schrijf ook eens een stukje over de 5 grootste mislukkingen van Apple! Die hebben er een hele rits gemaakt, vooral in de 90s. Kun je ook goed mee lachen.

  3. Goed idee dat stukje over Apple. Maar maak van beide ook gelijk een top 5 van beste producten van beide bedrijven. Ook leuk om te weten: Apple bestaat dankzij microsoft…

    • @vantagev8: kijk het internet nog eens na en je zal ontdekken dat dat omgedraaid is. Windows is ontwikkeld naar het idee van het besturingssysteem van Apple. En Android is ontwikkeld als alternatief voor iPhone OS.

  4. @lariekoek, alsof het internet zo betrouwbaar is… ik doelde op de enorme kapitaal injectie die Apple in de jaren 90 gehad heeft van Microsoft omdat ze op of nabij het randje van de afgrond stonden. (beetje late reactie, ik kreeg vandaag pas melding van jouw reactie.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *