Chinese hackers stalen Amerikaanse defensiegeheimen

JSF F-35
Dat Chinese hackers hun best deden om Amerikaanse geheimen te stelen wisten we al, maar dankzij een nieuw (gelekt) rapport van het Pentagon is duidelijk geworden dat de situatie veel erger is dan gevreesd.

De afgelopen jaren zouden Chinezen de hand hebben gelegd op het ontwerp van meer dan 24 wapensystemen zoals schepen, straaljagers, helikopters en raketten. Denk daarbij aan de F-35 Joint Strike Fighter, Patriot raketsysteem (PAC-3), Black Hawk helikopter, F/A-18 straaljager en nog veel meer.

Een hooggeplaatste militair verklaarde, anoniem, het volgende tegenover de Washington Post:

“This is billions of dollars of combat advantage for China. They’ve just saved themselves 25 years of research and development. It’s nuts.”

De omvang van de hoeveelheid informatie die China de afgelopen jaren buit heeft gemaakt schijnt alle verwachtingen te overstijgen. Het is dan ook geen verrassing dat de VS steeds alerter wordt. Men houdt bedrijven die wapens ontwikkelen voor het leger steeds beter in de gaten, zodat er minder kan lekken.

One comment

  1. Maak van de nood een deugd. Misschien kunnen de Chinezen de JSF wel tegen een redelijke prijs bouwen zonder dat de budgetten iedere keer met miljarden naar boven moeten worden bijgesteld;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *