Chaos in Leiden door bedreiging op 4chan

Bedreiging via 4chan
Ga je toevallig in Leiden naar school? Dan heb je vandaag onverwachts een vrije dag. Op bevel van de politie en gemeente is besloten om alle middelbare- en MBO-scholen te sluiten vandaag. Er stond op 4chan namelijk een foto van een pistool.

Het lijkt er echter op dat de bedreiging niet heel serieus te nemen is. De foto die bij bij de post op 4chan is geplaatst is al oud en bovendien gemaakt door een Amerikaan in 2008. Alles wijst er dus op dat we hier te maken hebben met een storm in een glas water, maar dat houdt de politie niet tegen om groot alarm te slaan.

Aan de ene kant is het wellicht beter om het zekere voor het onzekere te nemen, maar aan de andere kant merk je nu wel hoe lastig het kan zijn voor de ‘ouderwetse’ politie om snel een bericht op internet goed in te schatten.

Gisteravond wist de politie alleen maar te melden dat er er “ergens op internet” een bedreiging stond. Enkele uren later hadden mensen het bericht al achterhaald en uitgeplozen hoe het zat. Iets waar de politie blijkbaar minder goed toe in staat is. Bekijk de bedreiging HIER.

Tegen alle scholieren in Leiden willen we zeggen: geniet van je vrije dag en mogen weer lekker naar school! (via: geenstijl.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *