Brave browser gaat elke maand $500,000 aan crypto weggeven

Brave
Met de Brave browser kun je veilig, snel en anoniem surfen op het internet. Om wat extra bekendheid te genereren geven ze nu elke maand 500.000 dollar aan BAT-crypto weg.

Wat is Brave?
Brave is een internet browser, net zoals bijvoorbeeld Firefox of Chrome. Het unieke is echter dat de Brave browser volledig is ingericht om advertenties, trackers en virussen te blokkeren. Deze zaken zouden namelijk te veel inbreuk maken op de gebruikers van websites, tevens kost het de gebruikers veel tijd en geld (bandbreedte). De browser is gemaakt door onder andere Brendan Eich, hij is tevens de oprichter van Mozilla (van Firefox) en de programmeertaal Javascript. Brendan vindt dat de wereld behoefte heeft aan een nieuwe browser omdat de huidige producten privacyschendende monsters zijn, volgestopt met vertragende advertentiescripts die de gebruiker overal op het internet volgen.

Brave speed

Advertenties
Je kan echter niet alle advertenties blocken, want dan houden de websites niks meer over om van te leven. Daarom werkt Brendan aan een eigen advertentienetwerk waarbij er ads getoond worden die speciaal voor jou op maat zijn gemaakt en dus aansluiten op jouw behoeftes. Dit gebeurt tegenwoordig bij meerdere advertentienetwerken, maar wat Brave onderscheidt van de rest is dat de uitgever aanspraak kan maken op het grootste gedeelte van de opbrengst. Er zitten dus niet allerlei partijen tussen die telkens een beetje afromen, maar feitelijk niks toevoegen aan de kwaliteit van een site. Daarnaast is het mogelijk om donaties te doen aan sites die je veel bezoekt of erg goed vindt.

BAT
Met een ICO (Initial Coin Offering) haalde Brave vorig jaar in een halve minuut tijd maar liefst 35 miljoen dollar op. Via deze ICO heeft de startup een eigen virtuele munt op de markt gebracht, in dit geval is dat de Basic Attention Token (BAT), een eenheid waarmee Eich aandacht op internet in een waarde wil uitdrukken. Een bezoek van vijf minuten aan een bepaalde site is dus een bepaalde hoeveelheid geld (BAT) waard.

De gebruiker kan een maandbudget aan zijn browser toekennen en vervolgens wordt dit budget verdeeld onder de uitgevers, op basis van de hoeveelheid tijd die aan de bezochte sites is gespendeerd. Om deze tijd/aandacht bij te houden gebruikt Brave blockchaintechnologie. Het bedrijf zegt 5 procent van het geïnde geld te houden, dat is echter een stuk minder dan het geld dat nu verdwijnt via alle partijen die zich bezighouden met advertenties. De browser ontwricht dus niet alleen het bestaande advertentiemodel (dat doen al die adblockers ook), maar zet er een alternatief voor in de plaats.

Het bedrijf staat inmiddels op nr 12 in de lijst met 25 Tech Companies to Watch in 2018. Maar goed, terug naar de titel. Want Brave liet afgelopen week weten dat ze $500,000 BAT gaan weggeven aan gebruikers van hun browser. Althans, eigenlijk aan de sites die gebruikers bezoeken. Iedere gebruiker krijgt ongeveer 5 dollar per maand, dat geld wordt vervolgens verdeeld onder de sites die de betreffende gebruiker bezoekt (binnen 90 dagen). Je kan het dus geven aan je favoriete sites, YouTube channels of Twitch streamers.

Brave currently has 2.7 million monthly active users. With regular BAT grants that reward them for browsing with Brave, we expect more people to adopt the Brave browser as they see the benefits of its speed, privacy, and integrated wallet capable of supporting content creators.

UPDATE: De Brave browser gaat lekker. Waren er eerst nog 3 miljoen gebruikers, nu zijn het er reeds 4 miljoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *