Bizar: smartphone die vertelt wat er in je eten zit

H2 smartphone
Net wanneer je denkt dat het niet gekker kan in China, krijg je dit…

Dat er op het CES in Las Vegas genoeg te beleven viel, blijkt wel uit de vele gerelateerde artikelen die we erover hebben geschreven. Ook zijn er meer dan genoeg opvallende en interessante producten getoond. De H2-smartphone van het Chinese bedrijf Changhong spant echter de kroon.

Dit toestel kan via de ingebouwde scanner namelijk de chemische samenstelling van objecten lezen die je hem voorlegt. Naast eten kun je dus ook bijvoorbeeld zien wat er nu precies in je cosmetica- of verfproducten zit. Handig wanneer je wil weten of er geen stoffen inzitten die schadelijk zijn of waar je allergisch voor bent. Of hoeveel calorieën je hamburger nu écht bevat.

Om objecten te scannen, gebruikt de telefoon zijn bijna-infrarood spectrometer om licht naar het betreffende voorwerp te stralen. Aan de hand van bijbehorende apps op de H2-smartphone wordt het gereflecteerde spectrum geanalyseerd, om zo erachter te komen wat er nu precies in je object zit.

De H2 draait op Android en komt binnenkort beschikbaar in China voor zo’n 410 euro, terwijl de release in de Verenigde Staten iets later plaatsvindt. Of Europa het innovatieve toestel ooit mag verwelkomen, is nog niet bekend.

[gv data=”CPPfatkXx74″][/gv]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *