Bitcoin vooralsnog geen zeepbel 2.0

Bitcoin vooralsnog geen zeepbel 2.0
Het valt allemaal wel mee.

Met de plotselinge koersstijgingen van afgelopen week was de Bitcoin weer heet nieuws. Men sprak over een mogelijke nieuwe zeepbel en de vergelijkingen met topjaar 2017 werden er al gauw bij gepakt.

Wellicht een tikkeltje te enthousiast, want na deze knotsgekke week lijkt het allemaal wel mee te vallen. De voorlopige Bitcoin-piek werd bereikt op woensdag 26 juni met een koerswaarde van zo’n 13.850 dollar. Overigens ook jaarrecord voor de wereldberoemde cryptomunt. Sindsdien is er sprake van een daling.

Deze daling bereikte zijn dieptepunt op de avond van donderdag 27 juni. Inderdaad, slechts een dag na het hoogterecord. De Bitcoin stond toen op ongeveer 10.660 dollar. Sinds dat dieptepunt is er de afgelopen dagen sprake van licht herstel, maar het denderende van begin vorige week is er een beetje vanaf.

Zo schommelt de koers al een paar dagen rond de 11.700 dollar. Van een harde daling is geen sprake, maar van een stijging ook niet. Op moment van schrijven staat de koers 0,75 procent in de min in vergelijking met een dag geleden. Een hele saaie constatering eigenlijk als het om de cryptowereld gaat. Vooralsnog geen zeepbel 2.0 dus, maar misschien wel een stilte voor de storm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *