Bitcoin niet geschrokken van lancering Facebook Project Libra

bitcoin-facebook-libra
Toch gaat de Bitcoin snel bewegen.

Vannacht gebeurde er iets onverwachts. Facebook lanceerde officieel Facebook Project Libra. Dat is op zijn minst opmerkelijk, want er was haast geen instantie te vinden die geen kritiek had op het project. Daarnaast hebben zowel Amerikaanse als Europese politici een veto uitgesproken. Tot slot stapten in de afgelopen week een aantal partners uit het project. Het kan dan ook haast niet anders dan dat deze poging van Mark Zuckerberg een vlucht naar voren is. Door nu te lanceren bemoeilijkt hij het voor de tientallen bestuurders om hun support in te trekken. Daarnaast zou het een breekijzer kunnen blijken om alsnog met tegenstanders in gesprek te gaan en draagvlak te creëren.

Zoals je echter op je spreekwoordelijke klompen kunt aanvoelen was er door alle tumult weinig animo voor de Project Libra. Ook het ontbreken van grote marketingcampagnes en de gebruikelijke bravoure laat zien dat dit voor Facebook geen standaardlancering was.

De markt reageerde dan ook nauwelijks. Wel zagen direct allerlei scammers hun kans schoon om een slag te slaan. Je bent dus gewaarschuwd.

In onderstaand overzicht met live koersen, die ik vandaag vastlegde om 10.20 uur, zien we dat de Bitcoin en de belangrijkste Altcoins consolideren en dus niet reageren op de lancering van Facebook Libra.

bitcoin-top-5-altkoersen-consolideren-na-facebook-project-libra

Dit lijkt echter stilte voor de storm. Veel analyses geven de indruk dat er meer volatiliteit (koersbeweging) voor Bitcoin en de Altcoins aankomt, waarschijnlijk al binnen 24 tot 48 uur. Hoewel in de wereld van cryptomunten garantie tot de voordeur al veel gevraagd lijkt is het vooruitzicht dat deze beweging een koersstijging zal veroorzaken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *