Bitcoin beursflits: koers Bitcoin daalt, technische analyses positief

bitcoin-beurflts-mcafee
Daling heeft vooral te maken met incidenten.

Het was gisteren nogal een rommel op de cryptobeurzen. Het begon gisterenochtend toen Justin Sun vanwege nierstenen zijn lunch met Warren Buffet uitstelde. De nierstenen gingen een eigen leven leiden, want gaandeweg de dag kwamen de wildste geruchten voorbij. Zo zou Sun in China verblijven en het land niet uit mogen. Ook zou hij beschuldigd worden van allerlei financiële delicten. Hij probeerde aan die geruchten ‘s avonds een einde te maken door een korte live chat op Twitter en Periscope vanuit San Francisco. De vraag is in hoeverre dat ook gelukt is. Sowieso was de schade aan de Tron (TRX) al gedaan. Ook had die situatie invloed op de rest van de markt.

Toen de rust leek weer te keren kwam er ander nieuws. Crypto-legende en luis in de pels van de Amerikaanse overheid John McAfee zou met zijn hele entourage opgepakt zijn toen zijn schip, waarop hij sinds begin dit jaar als banneling verblijft, werd geënterd. Hoewel de algemene gedachte is dat de CIA hierachter zit werd dit niet officieel bevestigd. McAfee heeft al eerder gemeld dat bij zijn verdwijning grote hoeveelheden compromitterende data zouden worden gepubliceerd. Deze dreiging werd door de beheerder van zijn Twitter-account, inclusief eis tot vrijlating van McAfee, zijn vrouw en verdere entourage gepubliceerd. Als ex-eigenaar van de Anti-virussoftware gigant zijn mensen redelijk beducht voor het soort informatie dat hij heeft. Men wacht dan ook gespannen af.

Dit alles heeft gevolgen voor de koers. De marktkapitalisatie daalt naar $ 256,2 miljard en ook de live koersen van de Bitcoin en top 5 cryptomunten (die ik om 10.45 vastlegde) zijn negatief. Overigens is de weekkoers van de Bitcoin, die door externe technische storingen niet weergegeven wordt, ook negatief.
bitcoin-beursflits-24-7

Dit is volgens analisten geen reden tot paniek. Sterker nog, door de consolidatie zou een basis voor verdere groei ontstaan. Technische analyses tonen dit ook aan.
https://twitter.com/DeaterBob/status/1153831860025221120

Ook minder bekende indicatoren duiden erop dat er een parabool ontstaat in de koersen. Hierdoor zouden we eerst een snelle en grote groei zien, waarbij de records van 2017 worden verbroken. Hierna zou er wederom een scherpe daling volgen. Vooralsnog wijst de markt daar in haar gedrag niet op en -zoals de oude beurswijsheid zegt- de markt heeft altijd gelijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *