Bitcoin Beursflits: geen weekend love voor de Bitcoin

bitcoin-geen-weekend-love
De komende dagen zien er niet best uit.

De Bitcoin en andere cryptomunten hebben een rare week achter de rug. Er was erg veel beweging in de koersen (volatiliteit), waardoor de waarde van de cryptomunt ook erg schommelde. Vandaag verloor de munt weer flink en nam de Altcoins in zijn val mee. Ook verdween er veel kapitaal uit de markt. We zetten wat zaken op een rij.

In deze grafiek van Tradingview zien we hoe de marktkapitalisatie in de afgelopen 24 uur sterk daalde. We zien ook dat er diverse malen kapitaal in de markt stroomde, maar dit werd steeds weer teruggetrokken.

Bitcoin-cryptomunten-marktkapitalisatie-5-juli

Doordat de markt niet kan groeien komen de koersen ook niet tot ontwikkeling. De live koersen, zoals ik die om 18.15 noteerde laten dan ook een verlies zien voor de Bitcoin en de belangrijkste cryptomunten.
Bitcoin-altcoins-live-koersen-5-juli

Waar normaal gesproken een portie ‘weekend love‘ nog wel eens voor stijgende resultaten kan zorgen lijkt dit er niet in te zitten voor de komende uren en dagen. De technische analyses laten voor de komende uren en dagen een dalende indicatie zien. Bovendien lijkt er rumoer in de Aziatische markt te zijn. Het is echter van belang voor verdere groei dat de Bitcoin tot rust komt en zich weet te herpakken.

Alleen vanuit een stabiele situatie kan er een momentum genomen worden om aan verdere groei te werken en zo een aanval te doen op het oude record. Het tij kan keren als de koers herstelt en weer boven de $ 12.000,- komt. Zoals ik aangaf lijkt dat echter niet realistisch en moeten we ons focussen op andere steunpunten rond $ 10.700,- en $ 10.500,-. Men verwacht echter dat, wanneer de Bitcoin haar steun daar niet vindt, we een teruggang kunnen zien naar $ 10.000,-. Het wordt dus een spannend weekend voor de crypto-investeerders of als je Bitcoin wilt kopen.

2 Comments

 1. ‘Waar normaal gesproken…’
  ‘…indicatie…’
  ‘Bovendien lijkt…’
  ‘Alleen vanuit een stabiele situatie [b]kan[/b]…’
  ‘Het tij [b]kan[/b] keren…’
  ‘Zoals ik aangaf [b]lijkt[/b] dat…’
  ‘Men verwacht echter dat…’

  Juist ja…

  • @ffw88: allemaal gegis zogenaamd gebaseerd op grafieken, data analyse en andere stoere praat.
   YouTube staat ook vol met bloggers die het allemaal weten maar zelden iets goed voorspellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *