Bitcoin beursflits: flash crash zorgt voor korte uitverkoop.

bitcoin-flash-crash-herstel
Inmiddels lijken de doldwaze minuten weer voorbij.

Er zijn maar weinig beleggingsdetails zo vaak besproken als de koers van de Bitcoin. De snelheid waarmee de koersen schommelen, ook wel volatiliteit genoemd, is nergens zo hoog als op de cryptomarkt. Hier kan je op één dag nog wel eens 10 of 20 % meer of minder voor dezelfde Bitcoin moeten betalen. Vandaag lijkt weer zo’n dag te worden.

Waar we gisteren een redelijk vlakke markt zagen die na het weekend licht positief was werd dat gisteravond anders. De Chinese Centrale Bank maakte namelijk bekend dat zij, op de hielen gezeten door Facebook, versneld een eigen digitale munt gaan lanceren. Onmiddellijk begon men op de Aziatische markt Bitcoins in te kopen. De marktkapitalisatie steeg in de loop van de nacht dan ook snel. Dit enthousiasme hield vanmorgen aan. Je ziet in deze grafiek van Tradingview hoe snel de marktkapitalisatie de afgelopen 24 uur verliep.

marktkapitalisatie-bitcoin-9-7

Dat tot een uur of tien vanochtend schoten de koersen dan ook als een raket omhoog. Op dat moment besloot een zenuwachtige investeerder om in één transactie via Binance liefst 6.500 BTC te koop aan te bieden tegen een minimumprijs van $ 12.100,-. Aangezien de koers op dat moment rond $ 12.600,- bivakkeerde schoot deze in 18 minuten meer dan 3,6% omlaag. Dat was met recht een flash crash.

Het opvallende was dat andere beleggers niet reageerden met de verkoop van hun eigen Bitcoin en zo een verdere koersdaling veroorzaakten, maar direct de vrijgekomen munten opkochten. Daardoor trad er een snel herstel op. Dit zien analisten dan ook als een bullish signaal. Zij houden rekening met snelle koersstijgingen.

Inmiddels zet de Bitcoin een live koers (vastgelegd om 15.05 uur) van $ 12.306 rond op de borden. Dat is ook in Euro’s nog steeds flink hoger dan gisteren (zeker voor de mensen die op $ 12.100 gekocht hebben). De Altcoins hebben, zoals je kunt zien, meer moeite om te volgen.
live-koers-bitcoin-top-5-cryptomunten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *