Bitcoin beursflits: Facebook drukt Bitcoin diep in het rood

bitcoin-facebook-libra
Is de $ 100.000,- nog haalbaar?

Gisteren mocht Facebook voor het Amerikaanse congres uitleg komen geven over haar ideeën met de Libra. Wie had gehoopt op een constructieve uitwisseling van gedachten heeft verkeerd gegokt. De hoorzitting liep uit op een slachting. De commissie zei botweg dat zij Facebook niet vertrouwen en vroeg zich af of men ‘delusional’ was om te denken dat het Congres akkoord zou gaan met zo’n bizar voorstel. Facebook verdedigde zich netjes door te stellen dat zij aan Amerikaanse regelgeving wil voldoen en dat de Libra niet van Facebook maar van een onafhankelijk orgaan wordt. Dit kon het congres niet tot mildheid verleiden. Men vroeg vriendelijk of Facebook na eerst de privacy, toen het kiesrecht en nu het monetaire stelsel nog meer af wilde pakken van de Amerikaanse overheid.

Vanmiddag gaat de volgende zitting van start. Hoewel de slachting al compleet lijkt ging het gisteren vooral over Facebook als bedrijf. Zaken als Blockchain, Bitcoin en cryptomunten komen later vandaag aan bod. Vraag is of er nog enige nuance in het verhaal zal zijn of dat men rustig verder gaat met de ‘roast’ die gisteren is ingezet.

De markt reageerde zoals te verwachten viel na deze ellende, in blinde paniek. Direct nadat de hoorzitting sloot kwam er een verkoopgolf op gang en zakte de marktkapitalisatie weg naar de $ 246 miljard waar het nu op schommelt. Daarmee verliest de markt in één dag tijd zo’n $ 30 miljard en lijkt de vraag ‘maken of kraken‘ beantwoord.

Dat dit geen goed doet voor de koersen moge ook duidelijk zijn. De Bitcoin en top 5 Altcoins verliezen een dikke 10% in 24 uur. De live koersen, die ik om 11.45 vastlegde, spreken voor zich:

bitcoin-altcoins-top-5-17-juli

Gezien de teneur die het Congres aanhoudt lijkt dit vandaag niet te veranderen. Enige nuance daarin is dat wanneer het Congress een onderscheid zou maken tussen Libra en de overige cryptohandel, waarbij die laatste positief uit de bus komt, het sentiment kan veranderen.

Uiteraard heeft het resultaat op korte termijn ook impact op de verwachtingen op lange termijn. Men denkt dat de koers van $ 100.000,- nog steeds haalbaar is. Dit zou echter wel langer duren. Men calculeert nu dat dit na 2022 zal zijn, al heeft John McAfee zijn veel gewaagdere voorspelling eerder deze week bekrachtigd.

Het wordt dus alweer een spannende dag voor de Bitcoin en de andere cryptomunten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *